Retete din lume: Descoperă 5 deserturi exotice de încercat în bucătăria ta

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Unsplash.com
Unsplash.com

De la dulcețurile siciliene ale cannoli-ului la deliciile aromate ale chiflelor suedez cu cardamom, descoperă gustările exotice care te transportă în călătorii culinare fascinante în jurul lumii.

Alfajores, America de Sud


Intrați într-o brutărie de cartier, fie în Argentina, fie în Peru, și veți găsi probabil aceste prăjituri delicate, umplute, așezate înalt pe tejghea. Mușcătura sfărâmicioasă a biscuiților de napolitană cedează în fața unui strat dulce de dulce de leche, un fel de caramel obținut prin fierberea îndelungată a laptelui îndulcit până când devine o dulceață bogată, plăcută la gust.

Simplitatea acestor biscuiți s-a dovedit a fi baza perfectă pentru bucătarii creativi din America Latină. Încercați variante înmuiate în ciocolată neagră, acoperite cu un strat dulce de ciocolată albă, presărate cu cocos și condimentate, sau optați pentru clasicul - este printre cele mai reconfortante gustări din lume.

Apfelstrudel, Austria

Pentru o lecție făinoasă despre minunile arhitecturale ale glutenului, pregătiți o porție de aluat tradițional de strudel. Adevărata rețetă se întinde - nu se rulează - într-un strat incredibil de subțire; conform legendei, ar trebui să fie suficient de transparentă pentru a putea citi un ziar prin ea.

Odată întins, aluatul delicat este învelit într-un umplut dulce de mere, îmbogățit cu pesmet prăjit în unt, stafide și uneori nuci. Rezultatul delicios poate fi găsit în brutării din întreaga lume, deși Viena oferă experiența clasică.

Tortul Pădurea Neagră, Germania


Pe lângă poveștile cu zâne și castelele de pe vârf de munte, regiunea Pădurea Neagră a Germaniei este cunoscută ca numele - dacă nu originea - celui mai delicios tort al țării. Bucăți rotunde de tort de ciocolată sunt înmuiate în sirop de cireșe îmbogățit cu kirschwasser, un coniac de cireșe amare, apoi așezate peste o bază subțire de ciocolată cu straturi adânci de frișcă și cireșe proaspete.

Dacă asta nu era destul de multă aromă, întreaga prăjitură este acoperită cu mai multă frișcă, presărată cu ciocolată rasă și încrustată cu cireșe. Prăjitura rezultată este un vis spumos de desert care este vedeta vitrinelor de patiserie din Germania, unde este cunoscută sub numele de Schwarzwälder Kirschtorte.

Cannoli, Sicilia

O coajă crocantă care se sfărâmă cedează în fața unui umplut cremos de brânză în acest clasic sicilian, ale cărui rădăcini se întind adânc în istoria culinară diversă a insulei. Cu origini la sălbăticiile de la Palermo, la celebrările de Carnaval, cannolo tradițional este umplut cu ricotta fină, netedă, făcută din lapte de oaie.

Gustă acea umplutură bogată pentru dovezi ale influenței arabe care îmbibă bucătăria siciliană: citricele confiate care adesea îmbogățesc interiorul cremos rămân iubite în întreaga Orientul Mijlociu.

Chifle cu cardamom, Suedia

4 octombrie ar putea fi Ziua Chiflei cu Scorțișoară în calendarul suedez, dar mulți iubitori de chifle insistă că varianta aromatică cu cardamom întrece farmecul mai asertiv al scorțișoarei. Una dintre membrii familiei vetebullar, sau chifle de grâu, chiflele cu cardamom sunt cele mai bune savurate ca parte a fika, pauza de cafea care vine de două ori pe zi în multe locuri de muncă suedeze.

În timp ce o chiflă proaspăt coaptă cu cardamom este o delicatesă de neuitat, este și una simplă și reconfortantă. Într-o rețetă clasică a autoarei Johanna Kindvall, semințele de cardamom zdrobite sunt amestecate într-un aluat ușor îmbogățit, dospit, apoi rulate cu un strat dulce de zahăr și condimente.

Pentru o fika perfectă, pregătește o porție de chifle cu cardamom, fierbe o cafea puternică și sună un prieten, deoarece pauza iconică suedeză de cafea este la fel de mult despre vorbire precum este despre gustări.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel