Reteță delicioasă de gogoși de post. Gustul care-ţi aduce aminte de copilărie 

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Freepik/Racool_studio
Sursă foto: Freepik/Racool_studio

Pentru că am intrat în postul Paștelui, unul dintre cele două mari posturi din an și cel mai aspru dintre toate, vă oferim o rețetă delicioasă de gogoși de post.

Gogoșile de post sunt delicioase și perfecte în această perioadă în care creștinii țin postul Paștelui. Chiar dacă nu conține lapte sau ouă, acest desert este ideal când simțim nevoia de ceva dulce.

Ingrediente

Pentru aceste gogoși vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 500 g făină

- 1 plic drojdie uscată (7g)

- 250 ml apă călduță

- 4 linguri zahăr

- 1 linguriță sare

- Coajă rasă de la o lămâie sau portocală (opțional)

- Ulei pentru prăjit

- Zahăr pudră pentru presărat (opțional)

Mod de preparare

Pentru a pregăti gogoșile de post, începe prin a amesteca apa călduță cu drojdia și două linguri de zahăr într-un bol mare. Lasă amestecul să se odihnească pentru 5-10 minute până când drojdia începe să se activeze. Adaugă făina, coaja rasă de la o lămâie sau portocală și sarea în bol și amestecă bine până când obții un aluat omogen. Acoperă bolul și lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră.

După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină și taie cercuri din aluat. Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește gogoșile până devin aurii pe ambele părți. Scoate gogoșile și lasă-le să se scurgă de excesul de ulei pe un șervețel de hârtie. Poți presăra gogoșile cu zahăr pudră sau le poți servi așa cum sunt. Gogoșile de post se savurează de obicei calde sau la temperatura camerei. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel