Reţeaua Twitter, restricţionată în Turcia (NetBlocks)

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk intenționează să facă din X, fostul Twitter, un serviciu contra cost
Elon Musk intenționează să facă din X, fostul Twitter, un serviciu contra cost

Reţeaua de socializare Twitter a fost restricţionată miercuri în Turcia, a anunţat Netblocks (organizaţie de supraveghere care monitorizează securitatea cibernetică şi activitatea internetului), la două zile după cutremure devastatoare care au ucis peste 11.000 de oameni în sudul Turciei şi nordul Siriei, relatează Reuters.

Twitter a devenit miercuri inaccesibil la principalii furnizori de telefonie mobilă din Turcia, în timp ce criticile online la adresa răspunsului guvernului la cutremurul mortal de săptămâna aceasta s-au intensificat.

Reporterii AFP nu au reușit să acceseze rețeaua de socializare din Turcia. Aceasta a fost totuși accesibilă prin intermediul serviciilor VPN care ascund locația utilizatorului.

Observatorul de rețele sociale netblocks.org a declarat că Twitter a fost restricționat "la mai mulți furnizori de internet din Turcia".

"Turcia are un istoric extins de restricții ale rețelelor de socializare în timpul situațiilor de urgență națională și a incidentelor de siguranță", a adăugat monitorul.

De la cutremurul de luni, poliția turcă a reținut peste o duzină de persoane din cauza unor postări pe rețelele de socializare care criticau modul în care guvernul președintelui Recep Tayyip Erdogan a abordat dezastrul.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade de luni și replicile sale au ucis cel puțin 11.200 de persoane în sud-estul Turciei și în părți din Siria.

Rețelele de socializare turcești au fost pline de mesaje ale oamenilor care se plâng de lipsa eforturilor de căutare și salvare în provinciile lor.

Întreruperea Twitter a avut loc în timp ce dl Erdogan a vizitat două dintre cele mai afectate provincii turcești.

Oficialii turci nu au făcut declarații imediate cu privire la întreruperea serviciilor.

Dar au emis avertismente repetate cu privire la răspândirea dezinformării înainte de alegerile cruciale din 14 mai, în care Erdogan va încerca să își prelungească "domnia" de două decenii. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel