Restaurantul de la "marginea spațiului"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Restaurantul de la "marginea spațiului"
Restaurantul de la "marginea spațiului"

Un restaurant care plutește în cea mai înaltă parte a atmosferei terestre promite o experiență culinară cu adevărat unică - atâta timp cât aveți 100 de mii de dolari de rezervă.

O capsulă presurizată, pe care compania o numește "Celeste", va fi transportată la aproximativ 24.000 de km de la sol de un balon gigantic cu heliu, ceea ce le va permite clienților (și celor care sunt greu de convins că sunt adepți ai pământului plat) să se minuneze de curbura Pământului.

Cu toate acestea, nu este ieftin, experiența culinară de excepție Celeste este proiectată să vă coste 120.000 de euro (puțin peste 100.000 de lire sterline).

Există deja o mulțime de doritori, deoarece Zephalto spune că primele zboruri de la sfârșitul anului 2024 până la jumătatea anului 2025 sunt deja rezervate în totalitate, iar acum se vând sloturi de pre-rezervare pentru jumătatea anului 2025.

Fondatorul companiei, fostul controlor de trafic aerian Vincent Farret d'Astiès, a declarat pentru CNN Travel că, deși mâncarea și vinul oferite vor fi de primă clasă, cel mai important lucru va fi experiența.

"Priveliștea și călătoria în general rămân punctul central al ofertei", a spus el, "permițându-le oaspeților să aprecieze și să se bucure de frumusețea împrejurimilor lor".

Se așteaptă ca această capsulă să plutească în cele mai înalte zone ale atmosferei terestre timp de aproximativ trei ore, în timp ce pasagerii se vor bucura de masa de lux, însoțită de cele mai bune vinuri disponibile pentru omenire.

Călătoria de 24.000 de km până la altitudinea maximă se așteaptă să dureze aproximativ 90 de minute, la o viteză de aproximativ 10 km pe oră.

Interiorul restaurantului din capsula presurizată este proiectat în prezent de arhitectul și designerul de interior parizian Joseph Dirand. Încă nu sunt pregătiți să îl arate, dar Zephalto promite că va emana "savoir-faire francez".

Compania spune că uriașul balon cu heliu va trebui să aibă aceleași certificări ale Agenției Europene pentru Siguranța Aviației ca un avion comercial.

Zephalto spune că balonul a fost deja testat de trei ori, iar primul zbor complet la 24.000 de km înălțime este așteptat să aibă loc în cursul acestui an.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel