Renașterea muzicii country din Marea Britanie se confirmă, deoarece genul a crescut cu 67% în 2024

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Renașterea muzicii country din Marea Britanie se confirmă, deoarece genul crește cu 67% în 2024
Renașterea muzicii country din Marea Britanie se confirmă, deoarece genul crește cu 67% în 2024

Astăzi, Official Charts poate confirma că anul 2024 este anul renașterii muzicii country în Marea Britanie, genul înregistrând o creștere impresionantă de 67% față de anul trecut.

O nouă cercetare realizată de Official Charts Company arată că vânzările combinate și vânzările echivalente de streaming ale single-urilor country în Marea Britanie până acum în 2024 au ajuns deja la 11,5 milioane, comparativ cu 6,9 milioane în aceeași perioadă din 2023 (21 de săptămâni). Această creștere continuă să se accentueze.

Acum două săptămâni, colaborarea lui Post Malone cu cântărețul country american Morgan Wallen, "I Had Some Help", a debutat pe locul 2 în Official Singles Chart. Primul single de pe noul album influențat de muzica country al lui Post Malone, "I Had Some Help", a marcat și primul single al lui Morgan Wallen în Top 10 din Marea Britanie. Wallen este un adevărat superstar country în America, având cel mai mare hit al anului 2023 pe Billboard Hot 100 cu piesa sa "Last Night".

Aceasta nu este singura piesă de succes; "I Had Some Help" face parte dintr-o serie de trei melodii country aflate în prezent în Top 10 din Marea Britanie. Susținute de mai multe hituri virale de pe TikTok - precum "A Bar Song (Tipsy)" de Shaboozey (ajunsă pe locul 3) și "Austin" de Dasha (ajunsă pe locul 7) - și, desigur, de al optulea album de studio al lui Beyoncé, "COWBOY CARTER", care a ajuns în fruntea topurilor, numerele de streaming pentru genul country sunt și mai impresionante, deschizând ușile pentru artiști noi să își facă un nume la nivel global.

"O mulțime de artiști pe care îi ascult își primesc recunoașterea acum," a declarat pentru Official Charts Shaboozey, autointitulatul creator de "muzică pentru cowboy moderni", care a obținut primul său hit în Top 10 în acest an. "Vincent Neil Emerson din Texas, Leon Bridges; toți amicii care sunt aici de ceva vreme. Sierra Ferrell, de asemenea.

Până în prezent, în 2024, melodiile country au acumulat 1,3 miliarde de stream-uri în Marea Britanie, o creștere de 63% față de cele 800,1 milioane de stream-uri primite în aceeași perioadă din 2023.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel