Reînregistrarea piesei "1989" a lui Taylor Swift domină topurile muzicale din Marea Britanie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews , Stella Soare |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr
Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr

Taylor Swift a ocupat vineri primul loc în topurile britanice de single-uri și albume, cu reînregistrarea albumului său de succes "1989", care a fost și premiat.

Cele 21 de piese de pe discul "1989" (Taylor's Version), lansat vinerea trecută, la nouă ani de la lansarea albumului original, în 2014, a debutat pe locul 1 în Official Albums Chart cu "184.000 de unități de catalog, mai mult decât dublu față de vânzările din prima săptămână a albumului original 1989, de 90.000 de unități", a precizat într-un comunicat Official Charts Company.

"Dar acesta este doar începutul. Taylor revendică, de asemenea, cea mai performantă săptămână de deschidere pentru orice album din acest an".

Această performanță înseamnă că noul album, care a depășit restul Top 10 combinat în această săptămână, este al 11-lea album al lui Swift care ocupă locul 1 în Marea Britanie. Ea este femeia cu cele mai multe albume nr. 1 în Marea Britanie în acest secol, a precizat Official Charts Company, adăugând că "1989" (Taylor's Version) a fost, de asemenea, în fruntea topurilor de viniluri.

Noul album conține cinci piese inedite "From the Vault", inclusiv "Is It Over Now?", care a ocupat primul loc în Official Singles Chart cu 4,9 milioane de difuzări. Alte două, "Now That We Don't Talk" și "Slut!", au ajuns pe locurile 2 și, respectiv, 5.

"1989", cel de-al cincilea album al lui Swift, care a cuprins hituri precum "Shake It Off" și "Blank Space", a ocupat primele locuri în topurile din întreaga lume și a câștigat premiul pentru albumul anului, cel mai bun album vocal pop și cel mai bun videoclip pentru "Bad Blood" la Premiile Grammy 2016.

Swift, cântăreață și compozitoarea, a relansat mai multe lucrărilor sale anterioare după ce a pierdut controlul asupra înregistrărilor masterizate ale primelor șase albume ale sale atunci când a părăsit casa de discuri Big Machine în 2019, declanșând o dispută amară și publică cu noul proprietar, directorul muzical Scooter Braun.

Braun a vândut înregistrările masterale ale lui Swift unei companii de capital privat într-o tranzacție despre care se spune că valorează peste 300 de milioane de dolari.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience