Regizorul Peter Weir, cunoscut pentru "The Truman Show", va fi onorat la Festivalul de Film de la Veneția

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Regizorul australian Peter Weir, cunoscut pentru peliculele "Dead Poets Society" și "The Truman Show", va primi un Leu de Aur onorific la cea de-a 81-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, care se va desfășura în perioada 28 august - 7 septembrie. Anunțul a fost făcut joi de către organizatorii festivalului.

Festivalul internaţional de film de la Veneţia şi Leul său de Aur fac parte din tradiţia meseriei noastre. Să fii recompensat pentru munca de-o viaţă e o mare onoare, a reacţionat regizorul în vârstă de 79 de ani, citat într-un comunicat al Festivalului.

Cu doar 13 filme regizate în decursul a 40 de ani, Peter Weir are un loc asigurat pe firmamentul marilor regizori ai cinemaului modern, a precizat directorul artistic al Festivalului, Alberto Barbera.

Peter Weir are în palmares două premii BAFTA, Oscarurile britanice, pentru filmul The Truman Show (1998), o satiră usturătoare la adresa reality show-urilor, cu Jim Carrey în rolul principal, şi pentru Master and Commander (2003), o epopee navală cu Russell Crowe în distribuţie. În 2022, Peter Weir a devenit primul australian recompensat cu un Oscar onorific.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel