Regina Victoria și cerințele sale excentrice: Detaliile surprinzătoare ale înmormântării regale

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Regina Victoria și cerințele sale excentrice: Detaliile surprinzătoare ale înmormântării regale
Regina Victoria și cerințele sale excentrice: Detaliile surprinzătoare ale înmormântării regale

Într-o epocă în care înmormântările aveau o semnificație profundă, Regina Victoria a Marii Britanii a fost unul dintre cei mai influenți monarhi ai lumii. În acea perioadă, speranța de viață era mult mai scurtă, iar moartea era o parte integrantă a vieții cotidiene. Pentru a face față acestei realități, ritualurile funerare au devenit extrem de importante.

Regina Victoria a lăsat un manual detaliat de nu mai puţin de 12 pagini pentru organizarea propriei înmormântări. Era cunoscută pentru excentricitățile ei. Și-a dorit o ceremonie potrivită pentru un monarh. A condus vreme de 61 de ani, o domnie record, până când a fost doborât de regretata Regină Elisabeta a II-a care a domnit peste 70 de ani.

Potrivit Starinsider.com, regina era în relații proaste cu rudele, inclusiv cu unii dintre cei nouă copii ai săi, și credea că aceștia se vor certa și vor încerca să-i schimbe ultimele dorințe. De aceea, şi-a dictat lista lungă de cereri de înmormântare medicului ei personal, Sir James Reid. Ia încredințat documentul secret pentru a-l păstra până după moartea ei.

O înmormântare militară netradițională

Regina Victoria şi-a dorit o înmormântare militară. Sicriul ei a fost transportat în timpul procesiunii funerare militare pe străzile Londrei pe un cărucior cu arme. Ea s-a retras din viața publică după ce prințul Albert a murit. Şi-a dorit ca sicriul ei să fie luat direct de la locul morții ei şi depus la Capela Saint George, unde a avut loc înmormântarea. A permis doar două zile de vizionări private, astfel încât familia să-și poată aduce omagiul.

Cereri excentrice

Regina Victoria a avut numeroase cereri referitoare la obiectele pe care dorea să le fie puse în sicriu. Cu toate acestea, cu siguranță că copiii ei ar fi protestat dacă ar fi cunoscut aceste cerințe. Obiectele controversate și excentrice pe care le-a solicitat au fost acoperite cu flori, iar floriștii regali au adus flori din toate colțurile lumii.

Unul dintre obiectele pe care a insistat să fie îngropată alături de ea a fost o replică de ipsos a mâinii Prințului Albert, care a decedat cu 40 de ani înaintea ei. Regina Victoria dormea cu această mână în fiecare noapte. După moartea Prințului Albert, Regina Victoria a fost cuprinsă de o durere extraordinară și nu a putut accepta dispariția sa. Ea a insistat ca servitorii să continue să facă ritualurile de dimineață în camera lui, să aducă trusa de bărbierit și hainele sale și să îndepărteze articolele nefolosite în fiecare seară.

În sicriul reginei a mai fost depus un medalion care conţinea şuviţe din părul lui John Brown, slujitorul credincios al Prinţului Albert şi cel care i-a alinat suferinţa după pierderea soţului. Încă din copilărie, regina obişnuia să poarte un medalion cu o șuviță din părul tatălui ei decedat. Când s-a căsătorit cu Prințul Albert, i s-a făcut un medalion care conținea părul lui. John Brown a murit cu 18 ani înaintea reginei, în 1883. Se crede că ar fi avut alte aventuri după moartea lui, dar este incontestabil că Prințul Albert a fost cea mai mare dragoste din viața ei.

Înmormântată în alb

În mod tradițional, înmormântările sunt asociate cu purtarea hainelor negre. Regina Victoria apărea adesea îmbrăcată în negru în fotografii pentru că majoritatea au fost făcute după moartea lui Albert, iar ea a rămas într-o stare perpetuă de doliu. Cu toate acestea, a cerut ca înmormântarea ei să aibă o tematică albă, mai degrabă decât cea tradițională neagră. A fost înmormântată într-o rochie albă și cu un voal de mireasă.

A cerut să aibă alături bijuteriile cu valoare sentimentală

Vechii egipteni au fost îngropați cu cele mai de preţ bunuri pământești, deoarece se credea că le vor duce cu ei în viața de apoi. Crezând în acest obicei, Regina Victoria a cerut să fie îngropată cu cantități mari de bijuterii. A fost aşezată în sicriu alături de inelele dragi, mai multe brățări, coliere şi broșe, fiecare cu o valoare sentimentală specială pentru ea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel