Regina Margareta a II-a a Danemarcei, ultima călătorie cu caleașca înainte de abdicare

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A avut loc ultima călătorie cu caleașca a reginei Margareta a II-a a Danemarcei.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei a călătorit pentru ultima dată cu caleaşca trasă de cai de la reşedinţa sa la Palatul Christiansborg din Copenhaga în calitate de monarh în funcţie înainte de a abdica în decursul acestei luni, informează DPA.

Televiziunea daneză a transmis joi dimineaţă imagini cu mulţimea adunată, în pofida vremii extrem de reci, pentru a-i face cu mâna reginei, în vârstă de 83 de ani, în timp ce aceasta se deplasa în caleaşca sa aurită spre o recepţie anuală de Anul Nou cu aproximativ 1.000 de invitaţi.
Foto: Agerpres

Călătoria cu caleaşca a suveranei de la Palatul Amalienborg, reşedinţa sa, la Palatul Christiansborg, unde se află sediul guvernului danez, este una tradiţională.

Cu toate acestea, în 2025, nu Margareta, ci fiul său, Frederik, va fi cel care va călători în caleaşcă - dacă acesta va continua tradiţia.

52 de ani de domnie

Duminică, în discursul său tradiţional de Anul Nou, Margareta a II-a i-a luat prin surprindere pe danezi, anunţând că va abdica pe 14 ianuarie, după 52 de ani de domnie, invocând ca motiv principal o intervenţie chirurgicală la spate.
Foto: Agerpres

”Intervenţia chirurgicală aduce în mod firesc gânduri despre viitor, şi anume dacă a sosit momentul de a lăsa responsabilitatea următoarei generaţii”, prin urmare ”am decis că acum este momentul potrivit”, a explicat regina în discursul ei de duminică.

Prinţul moştenitor, în vârstă de 55 de ani, va urca pe tron ca regele Frederik al X-lea la 14 ianuarie, conform Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel