UPDATE. Regina Elisabeta a II-a a murit. Se afla sub supraveghere medicală

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Instagram Royal Family
Sursă foto: Instagram Royal Family

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.

 

Update:

'Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine, a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat, preluat de Reuter, un anunţ primit cu mare emoţie în Marea Britanie, unde Elisabeta a II-a era foarte populară, notează Agerpres.

Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii după ce mama sa, regina Elisabeta a II-a "a murit în pace" la reşedinţa sa de la Balmoral, joi, în cursul după-amiezii, conform unui anunţ al Palatului Buckingham

Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea, după moartea reginei Elisabeta a II-a, a anunţat joi premierul britanic Liz Truss, transmite EFE.

Premierul britanic, Liz Truss, i-a adus joi un omagiu regretatei regine Elisabeta a II-a, oferindu-i în acelaşi timp sprijin şi loialitate noului monarh al naţiunii, Charles.

Ducele de Sussex, prinţul Harry, a ajuns joi la castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde a murit în cursul zilei bunica sa, regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani, transmite EFE.

Înainte sosise şi fratele său mai mare, William, ducele de Cambridge, însoţit de unchii săi - ducele de York, Andrew, contele de Wessex, Edward, şi contesa de Wessex.

Știrea inițială:

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a se deteriorase în ultimele zile.

Medicii Reginei Elisabeta a II-a au spus că sunt „îngrijorați pentru sănătatea Majestății Sale”, dar ea rămâne confortabilă.

Medicii și-au exprimat îngrijorarea pentru sănătatea reginei și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală, a spus Palatul Buckingham.

Într-o declarație, palatul a spus:

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”.

Președintele camerei Comunelor Sir Lindsay Hoyle le-a spus parlamentarilor: „Știu că vorbesc în numele întregii Camere când spun că îi trimitem cele mai bune urări Majestății Sale Reginei și că ea și familia regală sunt în gândurile și rugăciunile noastre în acest moment”, scrie The Guardian.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel