Regina-consoartă Camilla va purta coroana reginei Mary la ceremonia de încoronare din luna mai

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Camilla
Camilla

Regina-consoartă Camilla va purta coroana reginei Mary, bunica Elisabetei a II-a, în timpul ceremoniei sale de încoronare şi a noului rege Charles al III-lea, care va avea loc pe 6 mai, a anunţat marţi biroul de presă de la Palatul Buckingham, informează AFP şi Reuters.

Coroana "a fost retrasă" din Turnul Londrei, unde era expusă alături de Bijuteriile Coroanei, "pentru realizarea unor lucrări de modificare înainte" de ceremonia încoronării, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat de presă.

Va fi "pentru prima dată în istoria modernă când o coroană existentă este utilizată pentru încoronarea unui (rege sau regină) consort, în loc să se realizeze o nouă comandă, într-un scop de durabilitate şi de eficienţă", precizează acelaşi comunicat.

Regina Mary, soţia regelui George al V-lea, a purtat acea coroană la ceremonia sa de încoronare din 1911.

Schimbările "minore" care vor fi făcute "vor reflecta stilul individual al reginei-consoarte", care suferă în prezent de COVID-19, şi "îi vor aduce un omagiu" defunctei Elisabeta a II-a, au adăugat reprezentanţii Palatului Buckingham.

Mai multe diamante, Cullinan III, IV şi V, provenite din colecţia personală a reginei Elisabeta a II-a şi pe care fosta suverană le purta adeseori sub forma unor broşe, vor fi integrate în această coroană.

Cuplul regal a evitat astfel utilizarea celebrului diamant de 105 carate Koh-i-Noor, a cărui retrocedare a fost solicitată de India, precizează Reuters.

Koh-i-Noor, unul dintre cele mai mari diamante şlefuite din lume, a fost luat din India de Compania Britanică a Indiilor de Est în timpul epocii coloniale şi i-a fost oferit reginei Victoria. A fost montat într-o coroană care a fost purtată ultima dată de bunica regelui Charles al III-lea la ceremonia sa de încoronare.

Pakistanul, pe atunci parte a Indiei administrate de Imperiul Britanic, precum şi Afganistanul au revendicat şi ele dreptul de proprietate asupra celebrului diamant după ce au dobândit independenţa faţă de India în 1947.

Potrivit AFP, cu mai puţin de trei luni înainta încoronării regelui Charles al III-lea, pregătirile s-au intensificat în vederea acestei ceremonii care va avea loc la Abaţia Westminster pe 6 mai şi care va deschide trei zile de festivităţi cu ocazia unui eveniment de importanţă planetară.

Un concert va avea loc pe 7 mai la Castelul Windsor, la vest de Londra, iar o tragere de sorţi a fost deschisă la începutul lunii februarie pentru a distribui 100.000 de locuri către publicul larg.

Populaţia va fi invitată să participe pe 7 mai la "un prânz mare", organizat la nivel naţional prin intermediul unor petreceri de cartier în întreaga ţară. Apoi, britanicii vor fi încurajaţi să desfăşoare acţiuni de voluntariat luni, 8 mai, care va fi zi liberă.

Pe site-l creat pentru acest eveniment, Palatul Buckingham a dezvăluit vineri emblema oficială a ceremoniei de încoronare. În semn de omagiu adus iubirii noului rege faţă de natură, emblema prezintă, în albastru şi roşu, florile simbolice ale celor patru naţiuni ale Regatului Unit (Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor).

Acelaşi site propune şi reţete gastronomice şi un link care trimite la o listă de cântece pentru a sărbători încoronarea, interpretate de o gamă variată de artişti, inclusiv Spice Girls, Queen şi Harry Styles. Rapperul Dizzee Rascal, condamnat anul trecut pentru violenţe comise asupra fostei sale logodnice, a fost retras în cele din urmă de pe acea listă. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel