Regina Consoartă Camilla. 10 detalii despre soția noului rege al Marii Britanii, Carol al III-lea,

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul ei cel mare, Prințul Charles, a devenit Regele Carol al III-lea, iar soția sa Camilla, Ducesa de Cornwall, a devenit Regina Consoartă.

În februarie 2022, Regina Elisabeta declara public că dorința ei a fost ca soția Prințului Charles, Camilla Parker Bowles, Ducesa de Cornwall, să devină Regină Consoartă atunci când Prințul de Wales a urcat pe tronul Marii Britanii. Regina a murit pe 8 septembrie.

După anunțul oficial al morții ei, Palatul Buckingham l-a numit noul rege pe Prințul Charles, care va domni sub numele Carol al III-lea. Soția sa a devenit regină consoartă.

Camilla, ducesa de Cornwall, alias Camilla Parker Bowles, este una dintre cele mai controversate figuri din familia regală modernă britanică. 

Pe ea a căzut furia poporului britanic, ca vinovată de divorțul prințului Charles de favorita britanicilor, prințesa Diana. Ea este cea care este învinovățită pentru căsnicia lor eșuată și nefericită. Cu toate acestea, acum, după 17 ani de căsnicie, Prințul Charles arată cu adevărat fericit cu a doua sa soție.

10 detalii pentru a o cunoaște mai bine pe soția regelui Carol al III-lea.

1. Camilla este puțin mai în vârstă decât prințul Charles.

Ea s-a născut pe 17 iulie 1947, iar el pe 14 noiembrie 1948. Sunt rude îndepărtate - veri de gradul nouă. Străbunica Camillei, Alice Keppel, a fost o amantă pentru multă vreme a stră-străbunicului lui Charles, fiul reginei Victoria și moștenitorul Coroanei, regele Edward al VII-lea.

Numele ei de fată este Camilla Rosemary Shand.

2. Camilla și Prințul Charles au fost prezentați de un prieten comun în 1971. 

Amândurora le-a plăcut să joace polo. Cu toate acestea, în 1973, Prințul Charles a fost trimis în străinătate pentru a servi în Marina Regală. Se crede că în acest fel familia regală a vrut să pună capăt relației sale cu Camilla, care era considerată de unii din cercurile regale o relație nepotrivită pentru viitorul rege.

3. În timp ce Prințul Charles era plecat, Camilla s-a căsătorit cu ofițerul de cavalerie Andrew Parker Bowles în iulie 1973. 

Este de remarcat faptul că, înainte de căsătoria sa cu Camilla, a avut o relație cu Prințesa Anne, sora mai mică a Prințului Charles. Ani mai târziu, el și prințesa Anne au menținut o prietenie strânsă și interese comune - sporturile ecvestre.

4. Camilla și Andrew Parker Bowles au fost căsătoriți timp de 22 de ani și au divorțat în 1995. 

Cuplul are doi copii, Tom și Louise, și cinci nepoți. Prințul Charles este nașul lui Tom.

5. Relația romantică dintre Camilla și Prințul Charles a durat oficial peste 25 de ani. 

Potrivit biografiei oficiale a fiului reginei Elisabeta, The Prince of Wales: A Biography by Jonathan Dimbleby, dragostea lor a început în 1986, după ce, în cuvintele prințului, căsătoria lui cu Prințesa Diana a fost „ ruptă iremediabil”. Pentru prima dată, Prințul Charles a vorbit public despre aventura cu Camilla în 1994 într-un interviu acordat lui Dimbleby.

„ Doamna Parker Bowles este o mare prietenă de-a mea. Am mulți prieteni. Sunt teribil de norocos să am atât de mulți prieteni pe care îi consider minunați și care mi-au schimbat complet viața de altfel insuportabilă. Ea este o prietenă de foarte mult timp, alături de mulți alți prieteni și va continua să fie prietenă pentru foarte mult timp.”

Foto: @Clarence House/Instagram

Publicul larg a aflat despre aventura lor în 1992 din biografia lui Andrew Morton despre Prințesa Diana, Diana: Her True Story , care conținea acuzații de infidelitate ale Prințului Charles.

6. Prințul Charles și Camilla de Cornwall s-au căsătorit pe 9 aprilie 2005 la Windsor Town Hall din Londra. 

Martorul la nuntă a fost fiul cel mare al Prințului Charles, Prințul William. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu au participat la ceremonia de nuntă, ci au venit pentru binecuvântarea căsătoriei la Capela Sf. Gheorghe din Castelul Windsor.

7. Înainte de a se căsători cu Prințul Charles și de a deveni parte din familia regală britanică, Camilla Parker Bowles a lucrat ca asistentă la compania de design interior Colefax and Fowler.

8. Cuplul locuiește în Clarence House din Londra, situată între Trafalgar Square și Palatul Buckingham.

9. Camilla, ducesa de Cornwall iubește câinii. Acum au doi terrieri Jack Russell, Beth și Bluebell, care locuiesc cu Prințul Charles. Pe acesta din urmă l-a luat în urmă cu câțiva ani de la adăpostul Battersea Cats and Dogs Home, al cărui patron este.

Foto: @ClarenceHouse/Instagram

10. Camilla patronează mai multe organizații de caritate, inclusiv al Societății Naționale de Osteoporoză. Mama și bunica ei au murit în agonie din cauza acestei boli osoase. Ducesa de Cornwall depune toate eforturile pentru a promova cercetarea în lupta împotriva bolii de mulți ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel