Regele și regina Olandei, la un pas de a fi linșați în Africa de Sud VIDEO

Stella Soare |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Regina Maxima, obligată să ocolească mașina
Regina Maxima, obligată să ocolească mașina

Willem-Alexander și Maxima au fost nevoiți să se refugieze din fața unei mulțimi furioase în Cape Town.

Spiritele s-au încins vineri dimineață, când regele Willem-Alexander și regina Máxima a Olandei au vizitat muzeul ”Slave Lodge” (muzeu al sclavilor) din Cape Town, Africa de Sud. Activiști khoisan furioși s-au adunat în fața clădirii. Cuplul regal a fost nevoit să fie escortat afară de agenți de securitate și de polițiști.

Zeci de demonstranți erau adunați când cuplul regal a părăsit muzeul. Atmosfera a fost deosebit de tensionată. Militanții au ocupat întreaga piață, împiedicându-i pe regele Willem-Alexander și pe regina Maxima să ajungă în liniște la vehiculul lor.

Cel mai delicat moment a fost cel în care Máxima a trebuit să ocolească mașina pentru a urca. Gărzile de securitate olandeze și sud-africane au fost nevoite apoi să respingă manifestanții. În cele din urmă, cuplul a reușit să ajungă în siguranță la vehicul, după care au pornit spre următoarea destinație.

O schimbare de atmosferă

Demonstranții au vrut să atragă atenția asupra rolului Olandei ca proprietar de sclavi în Africa de Sud. Atmosfera, inițial prietenoasă, s-a deteriorat treptat. Peste o sută de demonstranți și-au exprimat furia în fața ușilor muzeului sclaviei.

Ca măsură de precauție, ușile muzeului au fost închise. Agenții de securitate de la intrare au fost huiduiți. Demonstranții purtau pancarte pe care scria: "Ne furați cultura", "Noi am fost primii", "Vrem despăgubiri" și "Ne uitați".

Nemulțumiri

Demonstranții fac parte din populația Khoisan, poporul indigen din Africa de Sud. Ei doresc ca scuzele lui Willem-Alexander să fie însoțite de acțiuni. Regele și-a cerut scuze pentru trecutul de proprietar de sclavi al Olandei la 1 iulie.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a declarat ieri, într-un comunicat de presă, că recunoaște scuzele regelui. "Acesta este un pas important spre reconciliere, vechile răni pot fi vindecate", a spus el.

________________________________

________________________________

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel