Regele Charles este acum mai bogat decât regina Elisabeta, cu o avere estimată la 770 milioane de dolari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Regatul Unit/Bancnotelele cu efigia regelui Charles al III-lea intră în circulaţie/Facebook
Regatul Unit/Bancnotelele cu efigia regelui Charles al III-lea intră în circulaţie/Facebook

Averea regelui a crescut cu 12 milioane de dolari din 2023 până în prezent, potrivit "The Sunday Times Rich List".

Regele Charles este acum mai bogat decât mama sa.

Potrivit Sunday Times Rich List 2024, averea personală a monarhului britanic se ridică la 770 de milioane de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 258 în topul celor mai bogate persoane din Marea Britanie.

Aceasta marchează o creștere de 12 milioane de dolari față de anul precedent, conform The Sunday Times.

De asemenea, averea lui Charles o depășește considerabil pe cea a regretatei sale mame, regina Elisabeta. Conform Sunday Times Rich List din 2022, averea personală a reginei Elisabeta se ridica la 468 de milioane de dolari înainte de moartea sa, în luna septembrie a aceluiași an.

Cu toate acestea, averea personală a regelui nu se apropie nici pe departe de cea a lui Hugh Grosvenor, ducele de Westminster, care este nașul prințului George. Averea netă a familiei Grosvenor se ridică la suma uriașă de 12,8 miliarde de dolari, potrivit The Sunday Times.

Grosvenor ar fi și nașul prințului Archie, deși prințul Harry și Meghan Markle au ales să nu dezvăluie public numele nașilor fiului lor.

Un fost consilier al regelui a declarat pentru publicație că Charles și-a refăcut averea după divorțul de 21 de milioane de dolari de prințesa Diana, în 1996, economisind profiturile pe care le-a primit de la Ducatul de Cornwall.

"A devenit prudent în a pune deoparte niște bani de la Ducat după acea pierdere", a declarat fostul consilier. "Nu este vorba de sume uriașe aici - câteva zeci de milioane, nu mai mult. Au existat sugestii că Camilla a adus o bună parte din bani în relația lor, dar acest lucru nu este chiar corect."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel