Record pentru un manuscris rar al lui Einstein: S-a LICITAT o sumă de CINCI ori mai mare decât era estimat

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Un manuscris al celebrului fizician Albert Einstein, în care acesta şi-a pregătit teoria relativităţii generale, a fost vândut la licitaţie pentru suma record de aproape 12 milioane de euro.

 

Documentul, vândut marţi cu suma de 11,6 milioane de euro (inclusiv taxele), fusese estimat la o sumă cuprinsă între două şi trei milioane de euro.

Recordurile anterioare pentru un manuscris al lui Einstein au fost de 2,8 milioane de dolari (2,4 milioane de euro) în 2018, pentru o scrisoare despre Dumnezeu, şi de 1,56 milioane de dolari (1,39 milioane de euro) în 2017, la Ierusalim, pentru o scrisoare despre secretul fericirii.

Spre deosebire de cele care deţin recordurile anterioare, acesta este un document de lucru ştiinţific, ceea ce îl face rar.

Este un manuscris autograf de 54 de pagini scris în 1913 şi 1914 la Zurich, Elveţia, de către fizicianul de origine germană şi de colaboratorul şi confidentul său, Michele Besso.

Dreptate după aproape jumătate de secol: Eliberat din închisoare, după ce fusese condamnat dintr-o greșeală


Autografele ştiinţifice ale lui Einstein din această perioadă şi, în general, de dinainte de 1919, sunt extrem de rare", a declarat înainte de vânzare Christie's, care a licitat acest obiect pentru casa Aguttes.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel