Record mondial. A sărit cu paraşuta la 103 ani. Primele cuvinte la aterizare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Daya Mb
Foto: pexels, Daya Mb

La 103 ani, o bunică suedeză a stabilit duminică un nou record mondial, devenind cea mai vârstnică persoană care a executat un salt cu paraşuta în tandem.

Suedeza a declarat că intenţionează să sărbătorească această performanţă "cu un mic tort", informează AFP.

"A fost minunat, mă gândeam de multă vreme să fac asta. Totul s-a petrecut aşa cum era prevăzut", a declarat Rut Larsson pentru agenţia de presă suedeză TT.

Însoţită de rudele şi prietenii ei pe un aerodrom, Rut Larsson a executat acel salt cu paraşuta în apropiere de Motala, un oraş situat la 240 de kilometri sud-vest de Stockholm.

După ce Rut şi instructorul ei de zbor au aterizat cu bine, câţiva asistenţi s-au grăbit să o ajute să se ridice şi i-au adus cadrul metalic folosit de ea pentru a se deplasa.

Rut Larsson a spus că i-a plăcut "acea coborâre lentă de jos în sus" şi că întreaga experienţă a fost "agreabilă".

”La vârsta mea, nu mai văd atât de bine, dar m-am simțit bine”.

Un reprezentant al Guinness World Records a fost prezent la faţa locului pentru a înregistra acest salt cu paraşuta.

Rut Larsson, care are 103 ani şi 259 de zile, a doborât precedentul record în domeniu, deţinut de o persoană care avea vârsta de 103 ani şi 181 de zile.

Un venezuelean în vârstă de 112 ani, numit „cel mai bătrân bărbat din lume”

Un bărbat venezuelean a fost înregistrat de Guinness World Records drept cel mai bătrân om în viață din lume. 

Începând cu 17 mai 2022, Juan Vincente Mora a doborât recordul în vârstă de 112 ani și 355 de zile, împlinindu-se cu repeziciune împlinirea a 113 ani. 

Născut în micul oraș El Cobre la 27 mai în 1909, Mora spune că secretul său pentru a trăi o viață lungă este „dragostea lui Dumnezeu, dragostea familiei și că trebuie să ne trezim devreme pentru a lucra”. De asemenea, începe fiecare zi cu o ceașcă de cafea și își petrece orele de masă cu familia. 

Mora este un catolic devotat și crede că prietenii și familia sunt cei mai mari tovarăși ai săi de viață. Are 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți.

Mora s-a căsătorit cu Ediofina del Rosario García în 1937și au avut unsprezece copii. 

Unul dintre cele mai grele momente din viața lui, spune Mora, a fost când Ediofina a murit în 1997. El a petrecut ultimele două decenii fără ea. 

De-a lungul vieții, Mora a fost martor la inventarea multor elemente de bază ale lumii moderne, inclusiv televiziunea și internetul, când avea 51 de ani, și-a făcut fotografia pentru prima dată - era alb-negru. 

Spaniolul Saturnino de la Fuente Garcia a murit la vârsta de 112 ani şi 341 de zile, a anunţat miercuri Guinness World Records

Născut pe 11 februarie 1909, la Puente Castro, el a fost declarat cel mai bătrân bărbat la vârsta de 112 ani şi 211 de zile, scrie Agerpres.

Pentru că era scund, avea doar 1.50 m, Saturnino de la Fuente Garcia nu a fost recrutat să lupte în 1936 în timpul războiului civil spaniol. El a înfiinţat o companie de încălţăminte care s-a bucurat de succes.

A avut şapte copii, 14 nepoţi şi 22 de strănepoţi.

Recordul de longevitate este deţinut în continuare de franţuzoaica Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile şi care a încetat din viaţă în 1997, potrivit Guinness World Records. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel