Record de români care au ales să-şi petreacă vacanţele în Turcia

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Antalya. Foto: Pexels.com
Antalya. Foto: Pexels.com

Record de turişti români care au mers, în concediu, în staţiunile din Turcia. 

Conform proprietarului agenției de turism Paralela 45, Alin Burcea, numărul turiștilor români care au ales să-și petreacă vacanțele în stațiunile turcești Antalya, Belek, Side sau Alanya a atins un nivel record de 430.000 în acest an.

Conform datelor centralizate de Aeroportul din Antalya, această cifră reprezintă o creștere de peste 160.000 de persoane în comparație cu anul 2019, care a fost anterior considerat cel mai bun an pentru turismul în Turcia.

"Mi se pare destul de neverosimil, dar astea sunt cifrele, care vin direct de la Aeroportul din Antalya. E destul de greu de crezut, pentru că în anul 2023 Antalya s-a scumpit. Această cifră nu arată neapărat că litoralul românesc e prost, ci arată că litoralul turcesc e bun", a afirmat Burcea.

Care este situaţia în privinţa Greciei

Omul de afaceri susţine că alţi 1,3 milioane de români au optat, în acest an, pentru concedii în Grecia.

Alin Burcea susţine că litoralul românesc "are foarte mult probleme de imagine", în timp ce autorităţile în domeniului turismului, dar şi patronatele din domeniul hotelier nu au strategii pentru atragerea de turişti.

"Patronatele hoteliere au fost inexistente în 2022- 2023. Mulţi dintre ei au acea grandomanie a proprietarului de hotel care spun "Domnule, nu e problemă, românii vin oricum vin la mare". Da. Ei vin la mare, dar în Turcia sau Grecia", a adăugat Burcea. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel