Record: Cel mai tânăr candidat la Bacalaureatul din Franța are doar nouă ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Record: Cel mai tânăr candidat la Bacalaureatul din Franța are doar nouă ani/Fotografie de la Louis Bauer
Record: Cel mai tânăr candidat la Bacalaureatul din Franța are doar nouă ani/Fotografie de la Louis Bauer

Cel mai tânăr candidat înscris în acest an la bacalaureatul general din Franța are nouă ani, stabilind astfel un record în istoria acestui examen de absolvire a unui ciclu școlar, între liceu și învățământul superior, a anunțat vineri Ministerul francez al Educației, informează AFP.

Acea elevă din Strasbourg, a cărei vârstă o recomandă pentru şcoala primară, s-a înscris în calitate de candidat independent la sesiunea de bacalaureat din 2024, care începe pe 18 iunie cu proba de filosofie, a precizat Ministerul Educaţiei din Franţa în marja unei conferinţe de presă.

Pentru a-şi pune la punct cunoştinţele, tânăra candidată, care a ales specializările matematică şi fizică-chimie, a susţinut recent "teste punctuale, care corespund unei evaluări continue".

Pentru sesiunea din 2024 a examenului de bacalaureat din Franţa, care reuneşte 728.164 de candidaţi, cel mai vârstnic dintre ei are 76 de ani.

Cei mai tineri candidaţi înscrişi la bacalaureat "au în general între 12 şi 13 ani", a declarat Edouard Geffray, preşedintele Direcţiei Generale pentru Învăţământ Şcolar din Franţa (DGESCO). În 2023, cel mai tânăr dintre candidaţi avea vârsta de 12 ani.

Examenul de bacalaureat a fost instituit în Franţa printr-un decret semnat pe 17 mai 1808 şi prima sa sesiune, desfăşurată doar sub forma unor probe orale, s-a desfăşurat în 1809. Primii titulari ai diplomelor de bacalaureat au fost în număr de doar 31. Prima femeie care a obţinut diploma de bacalaureat, Julie-Victoire Daubié, a obţinut-o în 1861, la vârsta de 37 de ani. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel