Record: Cel mai înalt Turn Eiffel din beţe de chibrituri. Structura are 7,2 metri

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Record: Cel mai înalt Turn Eiffel din beţe de chibrituri. Structura are 7,2 metri/ freepik
Record: Cel mai înalt Turn Eiffel din beţe de chibrituri. Structura are 7,2 metri/ freepik

O realizare uimitoare a fost recunoscută oficial de către Cartea Recordurilor, care a omologat cea mai înaltă structură construită din beţe de chibrituri, după celebrul Turn Eiffel, într-o creaţie iniţial respinsă, relatează The Guardian.

Richard Plaud, un locuitor din Franţa, a împărtăşit că a traversat o adevărată "montagne russe emoţională" în această săptămână, după ce a petrecut nu mai puţin de 4.200 de ore pentru a construi acest model, folosind peste 706.000 de beţe de chibrituri şi 23 kg de lipici. "Timp de opt ani, am crezut întotdeauna că ridic cel mai înalt monument din beţe de chibrituri", a mărturisit el.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor sale titanice, Guinness World Records i-a comunicat iniţial că structura sa de 7,2 metri nu se califică pentru record, deoarece nu a utilizat chibrituri disponibile comercial.

Într-un demers iniţial, Plaud a început prin a folosi chibrituri din comerţ, eliminând capetele acestora. Însă, epuizat de acest proces plictisitor, a îndrăznit să abordeze producătorul cu o întrebare neobişnuită: dacă ar putea achiziţiona doar beţele de lemn fără cap. Această schimbare a metodologiei a condus însă la respingerea iniţială a cererii sale de către Guinness.

Mark McKinley, director la Guinness World Records, a declarat: "Suntem extrem de încântaţi să putem aproba acest record... Suntem recunoscători că am putut reconsidera criteriile noastre și să recunoaștem că am fost puțin prea riguroși în ceea ce privește tipul de chibrituri necesare în această încercare, iar realizarea lui Richard este cu adevărat uimitoare în mod oficial".

Astfel, după o serie de discuţii şi analize, recordul lui Plaud a fost în cele din urmă omologat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel