Recomandările ASPA pentru stăpânii care și-au pierdut animalele de companie în noaptea de Revelion

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Adapost caini. Foto: Pexels.com
Adapost caini. Foto: Pexels.com

Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București îndeamnă comunitatea de posesori de câini care și-au pierdut patrupedele în timpul sărbătorilor să urmeze anumiți pași pentru a-i recupera.

Într-o postare recentă pe Facebook, ASPA a oferit următoarele sfaturi utile:

1. În cazul în care câinele vostru este microcipat și înregistrat în Registrul de Evidență al Câinlor cu Stăpân (RECS), trebuie să-l declarați pierdut în RECS la orice medic veterinar, de asemenea asigurați-vă că datele voastre de contact, în special numărul de telefon, înregistrate în RECS, sunt de actualitate. Dacă acesta este găsit de o persoană și dus la un cabinet veterinar sau este ridicat de echipajele ASPA, veți putea fi contactat telefonic, după scanarea câinelui.

2. Dacă nu aveţi câinele microcipat, nu veţi putea fi contactat în cazul în care este găsit sau ajunge în adăposturile ASPA. Prin urmare vă recomandăm să verificaţi zilnic paginile de facebook ale adăposturilor noastre: ASPA Bragadiru și ASPA Mihailesti. Toţi câinii ridicați de pe domeniul public, de pe raza Mun. Bucureşti, sunt fotografiaţi şi publicați pe facebook. Prin urmare va trebui să vă identificați singur câinele pierdut și să ne contactați ulterior în vederea recuperării acestuia.

3. Puteți să publicați un anunț despre pierderea câinelui, cu numărul vostru de telefon și fotografia câinelui în grupurile de facebook, în speranța că cineva care îl va vedea pe stradă, vă va anunța.

Echipajele ASPA sunt în fiecare zi în teren, atât în zilele de weekend cât și de sărbătorile legale. În speranța că toți câinii pierduți își vor regăsi familiile, vă rugăm încă o dată, să-i căutați zilnic pe paginile de facebook ale adăposturile ASPA din ziua în care i-ați pierdut.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel