Reacții vehemente după ce Lidl a anunțat că închide magazinele din toată țara mai devreme. Noul program

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Lidl / flickr, DennisM2
Foto: Lidl / flickr, DennisM2

S-a zvonit că Lidl ar urma să închidă mai devreme magazinele din cauza prețului energiei electrice. Odată confirmat, au curs mesaje, cu sutele! 

Noul program al magazinelor Lidl va fi redus cu o oră de luni până sâmbătă și două ore duminică: 

Luni - Sâmbătă: 07:30 - 21:00

Duminică: 08:00 - 19:00 

”Începând cu data de 26 septembrie, orarul magazinelor se va modifica după cum urmează. Programul magazinelor poate fi consultat oricând și pe www.lidl.ro sau în aplicația Lidl Plus” arată mesajul comunicat de Lidl. 

Reacțiile au curs la acest anunț: 

- Ar trebui închis în weekend. Angajații sunt și ei oameni. Poate că ar trebui să începem să ne respectăm mai mult între noi, fiecare avem doar o viață. În altă ordine de idei, "economie" faceți de mult, lanțul de frig e cu puncte de suspensie, m-am săturat să tot cumpăr produse alterate.

- Da` de le-ați închide de tot pe weekend. Că mai au și angajații dumneavoastră familii. 

- Acesta este extremism. Extremism nefondat, doar pentru imagine (în ochii unora care nu prea înțeleg bine viața și mersul lucrurilor). Eu fac economie de când mă știu (în sensul că nu fac risipă și caut să eficientizez lucrurile cât mai mult) și o fac cu plăcere atât pentru buzunarul meu cât si pentru natură! Dar una este să nu faci risipă, să fii eficient și alta este să vii cu măsuri pompieristice, fără prea mult impact real, ci doar pentru imagine (repet, în ochii unora).

- Foarte bine! Trebuia de mult modificat! Și nu pentru economie, angajații au și ei familie, ar fi mai puțină risipă. Poate urmați modelul din Austria, Germania!

- Ce să spun, vezi Doamne se face economie la curent, marfa tot trebuie să fie la frigider. Și la ora 13, cu soarele pe cer, iluminatul public era aprins.

- Bine măcar că începe din 26. Pentru că în rest mare economie nu faceți (frigiderele tot în priză trebuie să stea) dar nu vor mai veni la voi cei care muncesc până mai târziu. Cred că nu sunt singura care nici să vrea nu mai ajunge la voi.

- Gospodăriile consumă doar un sfert din gazele naturale și din electricitatea folosite în UE. Proporția covârșitoare a consumului de energie vine din industrie, agricultură, transporturi și comerț. Văd că aștia tot pe consumatorii casnici îi taxează. 

- Serios, de ce nu faceți 8:30 - 18:00 exact cât sunt eu la muncă, sau mai bine, faceți de la 10:00 la 18:00 să se încadreze 2 ture de oameni part-time. 

- Cel mai indicat ar fi duminica să fie închis... luați exemplu Germaniei!

- Nu ”merit să fiu surprins” cu astfel de informații...

- Programul aceasta era şi iarna trecută.

- La cât bănet "exportați" din țara asta, ar fi fost indicat să țineți magazinele deschise non-stop! Asta, vrăjeala cu economia la electricitate, este un șantaj ordinar, doar-doar vă pică și vouă o subvenție la factură. Apropo', reduceți și salariile angajaților cu cota aferentă? Să știu și eu cam cu ce grad de miserupism o să fiu tratată la casa de marcat.

- S-au întâlnit toți angajații pe postarea asta. Să vedem când se vor tăia și din salarii ce mai aveți de zis, că statul acasă nu se plătește.

- Eu zic că nici nu are rost sa deschideți.

- Ați mărit prețurile artificial și nefondat... Ultimul exemplu fiind la zahăr, ca idee, că doar... na, e sezon de gemuri, țuică și vin. Din partea mea, puteți da faliment liniștit cu tot cu programul vostru. 

Și astfel de comentarii au continuat. 

În urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, operatorii lanțurilor de magazine nu mai beneficiază de plafonarea prețului la energie la 1 leu/kW. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței. În urma solicitărilor din piață ca marii comercianți de produse alimentare să beneficieze în continuare de plafonarea prețului la energie electrică, parlamentarii ar urma să ia o decizie la dezbaterea care va aproba OUG 119, scrie DCNews

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel