Rashida Jones reflectă asupra conflictului istoric cu rapperul Tupac Shakur, după ce artistul și-a criticat tatăl Quincy Jones

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Actrița Rashida Jones a vorbit recent despre conflictul ei din trecut cu rapperul Tupac Shakur, după ce acesta l-a criticat pe tatăl ei, celebrul producător muzical Quincy Jones, pentru relațiile cu femei albe și pentru copiii avuți cu acestea.

Controversa a început în 1993, când Tupac, cunoscut pentru stilul său provocator și adesea confruntațional, a făcut o declarație într-un interviu cu revista The Source, criticându-l pe Quincy Jones pentru relațiile sale interrasiale. Această afirmație a provocat o reacție vehementă din partea Rashidei, care a scris o scrisoare în apărarea tatălui ei, publicată și ea în The Source. În scrisoare, ea a condamnat "prostia" și "ignoranța" lui Tupac, descriindu-l drept "absorbit de sine și indulgent".

„Unde naiba ai fi fost dacă oamenii de culoare ca el nu ar fi deschis drumul pentru ca tu să ai oportunitatea de a te exprima?” a scris Rashida la acea vreme.

Cu toate acestea, Rashida a dezvăluit că, deși inițial a fost furioasă și supărată pe rapper, cei doi au ajuns să se confrunte și să își clarifice diferențele, iar Tupac a devenit, în cele din urmă, parte din familie.

„Acum, când sunt mai în vârstă, înțeleg mai bine nuanțele. La momentul respectiv, mi s-a părut un atac complet nejustificat,” a spus Rashida într-un interviu pentru The New Yorker.

„Tatăl meu nu lucrează pentru guvern. Este un producător muzical. Modul în care alege să-și trăiască viața și pe cine iubește este treaba lui, și întotdeauna am simțit asta.”

Deși a recunoscut că a fost „furioasă” și „foarte supărată” pe rapper, Rashida a admis că Tupac i-a oferit o „nouă perspectivă”.

„Când am ajuns să îl cunosc, a venit imediat să își ceară scuze față de mine și față de tatăl meu,” a continuat Rashida. „Am avut o conversație foarte bună despre asta, iar apoi a devenit parte din familie.”

Rapperul s-a apropiat de sora mai mare a Rashidei, Kidada, pentru a-și cere scuze după publicarea scrisorii, crezând inițial că ea era Rashida. Interacțiunea a dus în cele din urmă la o relație romantică, iar Kidada l-a numit „dragostea vieții mele”.

„S-a rezolvat foarte frumos, pentru că atunci când l-am întâlnit, și-a cerut imediat scuze față de mine și față de tatăl meu,” a spus Rashida. „Am avut o conversație foarte bună despre asta, iar apoi a devenit parte din familie.”

Reacția și scuzele lui Tupac au inspirat-o pe Rashida de-a lungul vieții, spunând că acea acțiune a vorbit „atât de mult despre cine era el”.

„Am fost auto-justificativă în viața mea și am muncit din greu pentru a înceta să mai privesc lucrurile într-un mod binar,” a spus ea. „Suntem atât de imperfecți și complicați.”

Tupac a murit la vârsta de 25 de ani, în 1996, după ce a fost ucis într-un aparent atac țintit.

Duane „Keffe D” Davis, un fost lider de bandă din zona Los Angeles, a fost acuzat pentru uciderea lui și va fi judecat în noiembrie 2024, după ce și-a schimbat avocații.

Davis a fost arestat în afara Las Vegasului anul trecut, după ce a scris o carte în care detaliază noaptea în care Shakur a fost ucis. El a menționat în carte că, deși nepotul său a fost cel care ar fi tras focurile fatale, el se afla în mașină și pretinde că a furnizat arma crimei.

Acest conflict istoric dintre Rashida Jones și Tupac Shakur subliniază complexitatea relațiilor interrasiale și a perspectivelor culturale, evidențiind totodată capacitatea umană de a depăși neînțelegerile și de a găsi un teren comun. Deși inițial conflictul părea ireconciliabil, prin dialog și înțelegere, cele două părți au reușit să-și rezolve diferențele și să construiască relații noi, dovedind că schimbările de perspectivă și reconcilierea sunt posibile chiar și în cele mai tensionate situații.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel