Randy Meisner, fondatorul trupei The Eagles, a murit la vârsta de 77 ani

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
the eagles
the eagles

O veste tristă s-a abătut asupra lumii muzicii internaționale. Fondatorul trupei The Eagles a decedat la vârsta de 77 ani. 

Moartea membrului fondator The Eagles, Randy Meisner se datorează unor complicații care îi măcina sănătatea, o afecțiune pulmonară cronică. Meisner a fost solist principal al piesei "Take It to the Limit".

Basistul trecuse prin mai multe probleme de sănătate în ultimii ani și o tragedie personală în 2016, când soția sa, Lana Rae Meisner, s-a împușcat accidental și a murit.

Între timp, Randy Meisner fusese diagnosticat cu tulburare bipolară și avea probleme grave cu alcoolul, potrivit documentelor judiciare și comentariilor făcute în timpul unei audieri din 2015, în care un judecător a ordonat îngrijire medicală constantă pentru Meisner.

Alintat ca "cel mai dulce om din industria muzicală" de către fostul său coleg de trupă Don Felder, Meisner s-a alăturat celolalți membrii ai cunoscutei trupe rock, Don Henley, Glenn Frey și Bernie Leadon la începutul anilor 1970 pentru a forma trupa, una dintre cele mai populare din istorie.

Gama sa vocală era uimitoare, așa cum reiese din balada emblematică "Take It to the Limit". Evoluând de la country rock la hard rock, Eagles a produs o serie de single-uri și albume de succes în următorul deceniu, începând cu "Take It Easy" și continuând cu "Desperado", "Hotel California" și "Life In the Fast Lane".

Deși mulți critici i-au reproșat că sunt superficiali, membrii Eagles au lansat două dintre cele mai populare albume din toate timpurile, "Hotel California" și "Their Greatest Hits (1971-1975)", pe care, cu vânzări de 38 de milioane de exemplare, Recording Industry Association of America le-a clasat pe primul loc în topul vânzărilor, alături de "Thriller" al lui Michael Jackson.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel