Rafila: România va introduce Formularul de Localizare al Pasagerului

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Alexandru Rafila, captură video
Alexandru Rafila, captură video

”Nu putem să ignorăm pericolele care urmează”, a declarat ministrul sănătății, Alexandru Rafila, care a specificat că până la sfârșitul anului va fi introdus un Formular de Locație al Pasagerului.

Ministrul sănătății este de părere că efectele pandemiei pot fi controlate printr-un parteneriat cu populația. ”Regulile nu sunt făcute împotriva oamenilor sau operatorilor economici”, a completat Raed Arafat.

”Ne dorim ca acest trend descendent să continue cât mai mult timp”, aadăugat ministrul.

Rafila a subliniat că măsurile de acum sunt diferite demăsurile de relaxare din timpul verii, întrucât în vară măsurile s-au luat pe un trend crescător. ”Monitorizăm eventuale evoluții neobișnuite în anumite zone din țară, dacă se va întâmpla acest lucru”, a mai spus Rafila. ”Decât să avem reguli dure, care să nu fie respectate, mai bine să avem reguli ușor mai relaxate”.

Un formular de localizare

Ministrul Rafila a menționat că cele două măsuri care vor fi luate în perioada următoare sunt:

  • încurajarea populației pentru vaccinarea cu doza 3, care să protejeze în caz de infectare;
  • va deveni, probabil, obligatoriu în spațiul UE Formularul de Localizare al Pasagerului (PLF), care va fi introdus începând cu 20 decembrie. Acesta va permite identificarea rapidă a persoanelor infectate și a contacților acestor persoane

Manifestări în aer liber se vor putea face fără restricții, dar promovăm un comportament responsabil, preventiv. ”Nu ne dorim sancționarea, dar unde se întâmplă lucruri, se vor aplica sancțiuni”.

Citește și: Ungaria se confruntă cu un val de decese COVID-19

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel