Rafila: Aproape 15.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptamână

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Aproximativ 15.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat săptămâna trecută, dublu faţă de perioada similară anterioară.

Anunțul a fost făcut luni de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a precizat că săptămâna trecută erau internaţi circa 1.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 86 la ATI. Dintre aceştia, 68 nu erau vaccinaţi anti-COVID.

„În săptămâna precedentă au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 2.717 dintre acestea, adică aproape 20%, sunt cazuri de reinfecţii. În unităţile sanitare de profil sunt în acest moment internate 1.410 persoane, ceea ce reprezintă 5,84% din numărul de paturi alocate conform planului de rezilienţă”, a spus Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, în săptămâna precedentă au fost înregistrate 33 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 22 la bărbaţi şi 11 la femei. Ministrul Sănătăţii a subliniat că în ultimele trei săptămâni s-a înregistrat o dublare săptămânală a numărului de cazuri de COVID-19. „Număr paturi ATI - 1.847, ocupate 86. Nu avem niciun copil internat în secţiile de terapie intensivă. Din paturile alocate copiilor la nivel naţional sunt ocupate 225. Practic, în ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri. De la aproape 4.000 la 7.700 săptămâna trecută şi acum 14.943. Este un trend aşteptat conform previziunilor INSP. Opinia noastră este că această creştere va mai dura aproape 4-5 săptămâni până la jumătate lunii august, după care numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când începe să se reducă”, a explicat Alexandru Rafila.

De asemenea, a spus că a crescut şi numărul deceselor, de la 16 la 33. Potrivit ministrului, 12% din testele efectuate au fost pozitive, tulpina Omicron fiind dominantă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel