Qatarul își dorește să fie gazda Jocurilor Olimpice din 2036.

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Secretarul general al Comitetului Suprem pentru livrarea și moștenirea Qatarului, Hasan Abdullah Al Thawadi, a asigurat miercuri că țara sa are "capacitatea de a organiza Jocurile Olimpice în cel mai bun mod", informează EFE.

"Qatarul poate organiza Jocurile Olimpice în cel mai bun mod şi am anunţat deja dorinţa noastră de a găzdui evenimentul" în 2036, a spus Al Thawadi cu ocazia participării sale la Forumul Economic de la Doha, asigurând însă că decizia aparţine "experţilor".

Qatarul speră să urmeze exemplul Parisului, care va găzdui ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice, metropolei americane Los Angeles, gazda ediției din 2028, și orașului australian Brisbane, care va organiza marele eveniment polisportiv în 2032.

Potrivit lui Al Thawadi, emiratul din Golful Persic "culege în continuare beneficiile găzduirii Cupei Mondiale de fotbal" din 2022, iar infrastructura sa îl face "pregătit să găzduiască mai multe evenimente în toate domeniile, nu doar în lumea sportului".

Prin urmare, el doreşte ca ţara sa "să creeze mai multe evenimente care să atragă mai mulţi turişti din afara Qatarului".

Oficialul qatarian a subliniat, totodată, că ţara sa caută să beneficieze de proiecţia asociată organizării competiţiei cu mai multă reprezentare internaţională şi a dat ca exemplu oraşul Barcelona, care a găzduit Jocurile Olimpice în 1992.

"Când Barcelona a găzduit Jocurile Olimpice din 1992, a avut succes, desigur, în organizarea sporturilor, dar a beneficiat şi la nivel turistic, devenind astăzi o destinaţie pe tot parcursul anului", a precizat Al Thawadi.

Impactul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar a influenţat în special turismul, care a înflorit enorm anul trecut şi a atins apogeul în timpul Cupei Asiei din acest an.

Cupa Mondială 2022 a găzduit puţin peste 1,8 milioane de fani la "FIFA Fan Festival" locaţia cu o suprafaţă de 145.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de 40.000 de persoane, care a primit în medie 70.000 de vizitatori pe zi pentru a urmări meciurile şi spectacolele live ale diferiţilor artişti din întreaga lume.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel