Putin trimite ”tancul” pe frontul din Donbas. Funcționează cu 5 mese pe zi și un litru de vodcă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Putin apelează la ofițerii în rezervă.

Vladimir Putin are o nouă ”armă grea” care să-l ajute să-și conducă trupele în estul Ucrainei.

Dictatorul rus tocmai a scos de la pensie un general obez pentru a ajuta la ”operațiunea militară specială”, așa cum denumește Putin războiul din Ucraina.

Măsurile vin după pierderea mai multor ofițeri superiori în doar câteva luni, de când Rusia a invadat vecinul la sfârșitul lunii februarie, potrivit unui raport citat de Dailymail.

Noul armă secretă, deocamdată identificată doar după prenume, ca generalul Pavel, are 67 de ani și va conduce forțele speciale ruse în regiune, după ce fostul comandant a fost grav rănit într-o lovitură de artilerie.

O sursă bine informată a declarat pentru publicația Daily Star că Putin a ajuns la ”fundul sacului”, și în ceea ce privește resursa umană.

Patriot, vrând-nevrând

Liderul de la Kremlin se comportă ca un „șef al mafiei”, care nu acceptă niciun refuz din partea ofițerilor în rezervă, dacă acesta le cere să revină în luptă.

„Putin este ca un șef al mafiei căruia nimeni nu poate refuza să se supună. (...) Dacă un general în retragere primește un mesaj de la Putin spunând că Mama Rusia are nevoie de tine pentru a lupta în Ucraina, nu poți face mare lucru”, notează ziarul.

Generalul Pavel se pare că nu a avut nici el de ales, de vreme ce starea sa fizică este departe de nivelul optim.

Astfel, generalul cântărește aproximativ 130 de kilograme, se pare că mănâncă cinci mese pe zi, toate spălate cu cel puțin un litru de votcă. În plus, generalul are nevoie de două veste antiglonț.

Se pare că generalul este un veteran al războiului Rusiei din Afganistan din anii 1980.

Pavel a fost militar timp de peste patru decenii, fiind reactivat prima dată pentru a fi trimis în Siria în urmă cu aproximativ cinci ani.

„Majoritatea celor mai buni comandanți de rang înalt (ai lui Putin n.r.) au fost uciși sau răniți în lupta în Ucraina, așa că el recurge la trimiterea pe front de ofițeri de mâna a doua care nu rezistă foarte mult”, a declarat sursa pentru Daily Star.

Acum, Moscova îi scoate pe bătrânii generali de la pensie, iar unul dintre aceștia este generalul Pavel.

„Nu există nicio scăpare din Rusia datorită sancțiunilor”, a adăugat sursa, referindu-se la restricțiile pe care restul lumii le-a impus rușilor în legătură cu invazia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel