Public Enemy, mesaj pentru industrie: ”Maturizați-vă”

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay via Pexels
Foto: Pixabay via Pexels

Chuck D este unul dintre cei mai vocali artiști din istorie. Versurile sale din albumele Public Enemy rămân standardul de aur pentru rap-ul de împuternicire și a menținut această calitate ca artist solo.

Singurul lucru pe care rapper-ul îl urăște mai mult decât nedreptatea sunt alți rapperi care răspândesc negativitate în industria muzicală. Mai ales, se pare, dacă rapperii sunt suficient de în vârstă pentru a ști mai bine. Chuck D a fost foarte clar în privința poziției sale cu privire la veteranii imaturi într-un fir recent de Twitter. Rapper-ul nu a cruțat cuvintele când a venit vorba despre ceea ce îl enervează. "Dacă ai peste 40 de ani și scuipi energie întunecată lipsită de sens în rap," a scris el. "[Atunci] trebuie să te gândești cu adevărat la ceea ce contează în fundația hip-hop-ului care ți-a oferit șansa aceasta.", scrie HNHH.

Chuck D nu s-a oprit aici. El a continuat să spună că rapperii de peste 40 de ani ar trebui să știe mai bine și să ofere un exemplu bun pentru generațiile care le urmează. "Nu am spus să încetezi și să renunți," a explicat el. "Am spus să gândești ……. O minte de peste 40 de ani ar trebui să aibă o capacitate mai bună de a SE CUNOAȘTE pe sine și împrejurimile. Zilele 'verzi' devin gri …" Acesta nu este primul caz în care Chuck D și-a exprimat nemulțumirea față de starea actuală a genului. În aprilie, icoana Public Enemy a criticat ideea de rivalitate în rap ca o practică dăunătoare care nu ar trebui să mai fie promovată. „Rap-ul și Hip-Hop-ul nu s-au format din cultura bătăliei," a scris el. "S-a format din cultura petrecerii și dansului. Cultura bătăliei a fost o mutație alături de mutarea mulțimii. Diss-ul a fost o evoluție secundară. A început benign, apoi ignoranța l-a făcut malign în anii '90."

În apărarea lui Chuck D, el practică ceea ce predică. Când toată lumea lua partea în bătălia dintre Drake și Kendrick Lamar, rapper-ul a sugerat că ar trebui să o rezolve. A mers atât de departe încât a sugerat că cei doi superstaruri ar trebui să facă echipă cu J. Cole și să meargă împreună într-un turneu. "Acești trei rapperi fantastici (sunt părtinitori pentru KL) au melodii care nu vor primi niciodată această atenție publică," a scris el. "De aceea, această prostie copilărească atrage atenția ocazională... Să-i punem pe toți într-un TURNU ca să ne putem alege locurile."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel