Sâmbătă, ziua cinematografelor. Bilete reduse la film în zeci de orașe ale țării

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sală de cinema
Sală de cinema

Asociaţia Operatorilor de Cinema organizează sâmbătă Ziua Cinematografelor, în parteneriat şi cu sprijinul Ministerului Culturii.

 

 

"Sâmbăta aceasta, cinefilii se vor putea bucura de oferte promoţionale în 348 de săli de cinema participante, aflate în peste 30 de oraşe. Din programul acestora, publicul va putea alege filme care au depăşit recorduri de încasări în ultimele luni, dar şi producţii noi sau filme de familie", a informat, vineri, Ministerul Culturii, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a încurajat publicul să beneficieze de acest eveniment pentru a redescoperi "experienţa magică" a cinematografului.

"Cinematograful a fost mereu un spaţiu de apropiere cu publicul, care ocupă un loc special în inimile noastre, nu numai ca modalitate de divertisment, dar şi ca un portal către diverse lumi, emoţii şi poveşti. Cinematografele au fost martorii tăcuţi ai râsului, lacrimilor şi aplauzelor noastre, oferind un spaţiu comun în care străinii devin public, împărtăşind împreună magia ecranului. Ziua Cinematografelor ne aminteşte de puterea cinematografiei de a ne uni, de a provoca gândirea şi de a ne aprinde imaginaţia. Încurajez publicul să beneficieze de acest eveniment pentru a redescoperi experienţa magică a cinematografului", a transmis Turcan.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Cinema, Jacob Borover, a precizat că a conceput Ziua Cinematografelor astfel încât experienţa Marelui Ecran să fie trăită de oricine.

"Sărbătorim după o vară importantă în care românii s-au relaxat la cinema, iar numărul de bilete vândute demonstrează, o dată în plus, că cinematograful rămâne un jucător important în industria de divertisment şi în topul preferinţelor românilor ca opţiune de petrecere a timpului liber. Am conceput Ziua Cinematografelor pentru ca experienţa Marelui Ecran să fie trăită de oricine, din orice colţ al ţării, să existe o zi a noastră, a tuturor celor curioşi de poveşti ecranizate şi a celor care ajung pentru prima oară la cinema", a subliniat Borover.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel