Psihologii au descoperit: Persoanele care au tatuaje corporale diferă de ceilalți datorită acestor trei trăsături

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Felicity Tai
Foto: pexels, Felicity Tai

Mai deschis, distractiv, prietenos...

Oamenii își tatuează și își decorează trupurile de secole.

Apariția tatuajelor datează de mult timp în istorie.

Dacă în trecut tatuajele erau văzute aproape exclusiv la persoanele aparținând unor culturi sau grupuri sociale specifice, în zilele noastre, tatuajele au devenit extrem de răspândite.

Există din ce în ce mai multe cercetări ale psihologilor și diverșilor experți care descoperă ce fel de oameni sunt tatuați și ce înseamnă pentru ei desenele de pe corpul lor.

Tatuajele sunt un la modă,cele cu henna fiind și ele o variantă pentru cei care nu sunt încă hotărâți să-și facă un tatuaj permanent.

Un studiu condus de Viren Swami de la Universitatea Anglia Ruskin a fost realizat recent.

Diferențe majore

Acesta a relevat, potrivit unui chestionar la care au răspuns atât persoanele cu tatuaje, cât și cele fără tatuaje, că cei care și-au decorat o parte a corpului cu un desen sau un text au trei caracteristici care diferă semnificativ de cei care nu au ales să facă acest lucru. 

1. Sunt extrovertiți, sunt mai deschiși, au mai multă energie, le place să socializeze și să vorbească, cei din jurul lor îi găsesc distractivi și amabili. 

2. Simt nevoia de a fi unici. 

Autorii studiului spun că oamenii cu tatuaje au nevoia de a fi unici, diferiți de ceilalți și vor să-și exprime atitudinile, gândurile și să-și arate identitatea.

3. Iubesc experiențele.

S-a demonstrat că oamenii care au tatuaje sunt mai predispuși la aventuri, sunt spontani, dornici de noi experiențe și cunoștințe, relatează  psychologytoday.com.



Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel