Protestul STB. Sindicatul are o agendă paralelă, suspectează primarul Capitalei

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Nicușor Dan spune că discuțiile sale cu șefii de autobaze și depouri au evidențiat alte probleme decât cele ridicate de liderii de sindicat, în dicuțiile cu conducerea STB.

Revendicările salariaților și cele prezentate de liderii de sindicat al STB diferă foarte mult, spune Nicușor Dan, după ce edilul a avut discuții că șefii de depouri și autobaze STB.

„A fost o discuție la care am invitat șefii de autobaze și depouri. Oamenilor care au venit și am avut o discuție absolut deschisă și directă. Au rezultat mai mult de problemele concrete cu care se trebuie să se confruntă. Ce este absurd este că aceste chestiuni concrete, pe care oamenii și le doresc nu fac parte din lista de revendicări cu care sindicatul s-a dus la discuția de alaltăieri cu Consiliul de administrație al STB ului”, arată Nicușor Dan.

Potrivit mediafax, edilul șef al Bucureștiului i-a chemat la o discuție pe șefii de autobaze și depouri la sediul Primăriei, pe 21 ianuarie, la ora 12:00.

„Vreau să le transmit, prin ei, angajaților STB, hotărârea noastră de a merge înainte în aplicarea legii și a hotărârii judecătorești. Nu se pune problema ca noi, într-un stat de drept, să nu aplicăm o hotărâre judecătorească”, arată Dan.

Primarul Capitalei mai spune că „a fost o lipsă de comunicare și de încredere în ierarhia administrativă a STB ului. Și aici trebuie să lucrăm pentru asta, dar nu putem să o facem de pe o oră pe alta și paralizând viața orașului”.

Greva continuă și vineri

Angajații STB au oprit lucrul și vineri, pentru a două zi consecutiv, deși protestul a fost suspendat printr-o hotărâre judecătorească.

STB avertizase încă de joi seara, printr-un comunicat, despre posibilitatea continuării grevei „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel