Propunere de dublare a amenzilor pentru cei care produc țuică acasă în România

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Propunere de dublare a amenzilor pentru cei care produc țuică acasă în România/Pavlofox.Pixabay
Propunere de dublare a amenzilor pentru cei care produc țuică acasă în România/Pavlofox.Pixabay

Guvernul ia în considerare majorarea amenzilor pentru cetățenii români care produc mai mult de 200 de litri de ţuică. Amenzile propuse variază între 2.000 și 5.000 de lei.

Prin urmare, cetățenii români trebuie să fie vigilenți și să ia toate măsurile necesare de precauție înainte de a se dedica procesului de producție a ţuicii sau rachiului, având în vedere că acesta se desfășoară sub supravegherea statului.

Până acum, obligațiile pentru consumatorii de țuică produsă în regim propriu se aplicau doar pentru cantități mai mari de 50 de litri, dar acum acest prag a crescut la 200 de litri. În plus, fiecare persoană trebuie să înregistreze în scris la o autoritate vamală intenția sa de a produce țuică, specificând cantitatea pe care urmează să o producă și materiile prime folosite în acest scop.

Vlad Gheorghe, președintele OIPA Lgume-Fructe, a atras atenția că această măsură va avea un impact negativ asupra producătorilor.

”Întrebarea mea era: Zonele astea care sunt preponderente, cu pruni, livezi, zona montană. Dacă acolo e pe Obârșia Lotrului, acolo e tradiția lui specifică. Palincăriile renumite, oare ce ar însemna pentru ei acolo o introducere a acestor cote?

Asta este o aberație. Dar încă o dată spun. Nu ne dezicem de obligațiile statului român? Dar atâtea obligații... Drepturile care mai sunt ale producătorului? Unde să se mai orienteze el?”, a spus Vlad Gheorghe, președinte OIPA Legume-Fructe, pentru Antena 3 CNN.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel