Prognoza meteo. Vremea pentru intervalul 2 -15 mai. Ce temperaturi ne așteaptă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 2 și 15 mai. 

Banat

În primele două zile de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul a 21 de grade, apoi va crește ușor, astfel încât în data de 5 mai aceasta va tinde spre 24 de grade. Vor urma două zile în care regimul termic diurn va fi în scădere, iar până în ziua de 9 mai va rămâne relativ constant, iar valorile termice vor atinge în medie 20 de grade. În 10 și 11 mai se va răcori cu aproximativ 2 grade, ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în ultimele zile de prognoză media maximelor de temperatură va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade.

Minimele termice vor avea variații relativ asemănătoare. Cele mai mici valori ale mediei lor, de 7...8 grade, se vor atinge în primele zile și în diminețile de 11 și 12 mai, iar cele mai mari, de 10...11 grade, în jurul datei de 7 mai și în 15 mai, dimineața.

Până în data de 5 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor semnala averse aproape zilnic.

Crișana

În intervalul 2 - 5 mai, media maximelor termice va crește ușor până spre 23...24 de grade, apoi va scădea treptat, iar în data de 11 mai va ajunge să se situeze în jurul a 18 grade.

Ulterior procesul de încălzire se va relua, iar la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime pe întreaga regiune va reveni la 24 de grade. Media minimelor termice va fi în creștere până spre sfârșitul primei săptămâni, când va fi de 9...10 grade. În cea de doua săptămână se va atinge un minim termic, în  diminețile de 11 și 12 mai, când media va fi de 6...7 grade și un maxim la finalul acesteia, când media se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Până în data de 5 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor semnala averse aproape zilnic.

Transilvania

Media maximelor termice va fi în creștere până în jurul datei de 6 mai, când va atinge 20 de grade, apoi va începe să scadă, astfel că în 11 mai, aceasta va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade. În intervalul următor se va încălzi, iar în ultimele zile, media maximelor va avea variații între 20 și 23 de gade. Media minimelor termice va fi de 3...4 grade în prima dimineață, se va situa în jurul a 7 grade în intervalul 7 – 10 mai, în 11 mai va fi cu 2...3 grade mai scăzută, iar în zilele rămase va fi în creștere, pentru ca la finalul perioadei de prognoză să revină la 6...8 grade.

Până în data de 3 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor semnala averse aproape zilnic.

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel