Prognoza ANM pentru APRILIE. Elena Mateescu: Vreme mai CALDĂ decât normalul / SECETA se accentuează

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels, Simon Berger
Foto: pexels, Simon Berger

Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Directorul ANM, Elena Mateescu a arătat la Digi24 că temperaturile din următoarele săptămâni vor fi peste normalul perioadei. De asemenea, meteorologul avertizează cu privire la seceta care se va accentua odată cu lipsa precipitațiilor.

”Cât privește aspectele autentice de iarnă, în următoarele zile este posibil să mai consemnăm precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare, în zona montană înaltă. În restul zonelor mai joase de relief vor condiții de ploi reduse, din păcate, având în vedere seceta puternică și extremă în mare parte din țară. Săptămâna viitoare (28.03.2022 – 04.04.2022 n.r.) contăm pe un regim de temperaturi mai ridicat decât media, cu precădere în partea de sud, sud-est a țării. Este posibil să consemnăm accentuarea fenomenului de secetă în bună parte din țară”, a mai spus Elena Mateescu

Săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate în nord-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile nord-vestice, dar mai ridicate în restul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord vestice, dar și deficitar în cele sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toată țara.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general
apropiate de cele normale.

Săptămâna 11.04.2022 – 18.04.2022

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel