Producătorii germani apelează la ”ocaua mică”. Produsele se micșorează și se scumpesc, în același timp

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels, Gustavo Fring
Foto: pexels, Gustavo Fring

Prețurile sunt în continuă creștere și producătorii germani apelează la tot felul de metode ca să-și vândă marfa.

Creșterea prețurilor a fost generată mai întâi de pandemia de coronavirus și totul a fost alimentat și mai mult de criza energetică.

Acum, odată ce multe produse devin mai scumpe, producătorii apelează la unele trucuri pentru a-și păstra profiturile.

Astfel, tot mai multe produse sunt de o calitate mai slabă sau, în cazul în care producătorii păstrează calitatea, se recurge la o redimensionare a greutății produselor. Evident, redimensionarea se face în jos și prețul tot crește puțin. 

Retailerii speră astfel ca germanii să nu observe modificările de greutate a anumitor produse.

Clienții au impresia că plătesc mai puțin, dar organizațiile pentru protecția consumatorilor din Germania avertizează că „consumatorii sunt de fapt jefuiți de două ori”.

Producătorii încearcă să ascundă inflația oferind mai puțin conținut în pachete de aceeași dimensiune. Prin urmare, consumatorii ar trebui să acorde întotdeauna atenție greutății”, explică economistul Gunther Schnabl.

Mulți producători recurg la ingrediente mai ieftine, schimbă rețetele și reduc calitatea produsului. Pentru consumatori, acest lucru va fi și mai greu de identificat” , mai spune Schnabl.

Ziarul german Bild a prezentat mai multe exemple de produse cu greutate mai mică și prețuri mai mari.

Chipsurile Pringles costau odinioară 2,59 euro/200 de grame, iar acum plătești 2,79 euro pentru 185 de grame, în lanțul de magazine Rewe.

În magazinele DM, un deodorant la recipient de 150 ml, care costa 2,95 euro, costă acum 3,95 euro și este într-un recipient de doar 125 ml.

O situație similară a fost observată și cu tabletele de detergent Somat Classic pentru mașina de spălat. Pentru 7,95 euro, în loc de 82 de tablete, așa cum era înainte, acum sunt în pachet doar 77 de bucăți.

Brânza topită Mikana costa 1,99 euro, iar acum prețul ei a crescut la 2,29 euro. Desigur, ambalajul este mai mic cu 10 grame, notează publicația citată.

Producătorii justifică noile prețuri prin faptul că s-a schimbat rețeta produselor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel