Procurorul antidrog al Paraguayului, asasinat în timp ce se afla în luna de miere

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Procurorul antidrog al Paraguayului, Marcelo Pecci, a fost asasinat în timp ce se afla în luna de miere.

Mai mulți ucigaşi au debarcat cu jet-ski-uri pe o plajă paradisiacă de pe insula Baru din Caraibe și l-au asasinat marţi pe Marcelo Pecci.

Procurorul antidrog al Paraguayului îşi petrecea luna de miere pe insula columbiană Baru, situată în Caraibe, informează Agerpres care citează AFP.

Asasinatul a avut loc pe plaja privată a hotelului Decameron, în mijlocul turiştilor şi în faţa albastrului transparent al Mării Caraibelor.

Cinci anchetatori columbieni au fost trimişi pe insula Baru, "unde a fost comisă crima", pentru a face investigaţii, cu sprijinul Paraguayului şi SUA, a anunţat şeful poliţiei columbiene, generalul Jorge Luis Vargas.

El nu a precizat data sau circumstanţele exacte ale asasinatului, comis în timp ce procurorul îşi petrecea luna de miere pe această insulă turistică.

Pecci, 45 de ani, s-a căsătorit pe 30 aprilie în oraşul Cartagena cu o jurnalistă columbiană, Claudia Aguilera, publicând fotografii de la căsătoria sa pe contul său de Twitter.

"Doi indivizi au venit (din mare) pe o ambarcaţiune, s-au apropiat şi au deschis focul, apoi au fugit", a explicat soţia procurorului. "Un paznic a vrut să intervină, ei au deschis focul şi asupra lui", a adăugat ea.

Procurorul Pecci "nu primise nicio ameninţare", a mai spus Claudia Aguilera.

În ultima fotografie publicată înainte de asasinat pe contul de Instagram al femeii, cuplul apare îmbrăţişat pe o plajă, având în prim plan o pereche de papucei pentru copii, dând de înţeles că tinerii căsătoriţi aşteptau un copil.

Potrivit ambasadoarei Paraguayului în Columbia, Sophia Lopez, "transferul" trupului neînsufleţit al procurorului Pecci către ţara sa "nu se va face imediat", din cauza anchetei.

Pe Twitter, preşedintele paraguayan Mario Abdo Benitez a condamnat "asasinarea laşă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia", care "îndoliază toată naţiunea paraguayană".

La rândul său, preşedintele columbian Ivan Duque a condamnat, pe contul său de Twitter, asasinatul şi a informat că se află în contact cu omologul său paraguayan pentru a asigura "toată cooperarea (necesară) pentru găsirea celor responsabili".

Marcelo Pecci era procuror specializat în anchete asupra crimei organizate, traficului de droguri, spălare de bani şi finanţare a terorismului. El era cunoscut pentru implicarea sa în ancheta care l-a trimis pe fotbalistul Ronaldinho în spatele gratiilor, între martie şi august 2020, pentru ca acesta intrase în Paraguay cu acte false.

Paraguay şi Columbia şi-au întărit în ultimii ani cooperarea împotriva crimei internaţionale organizate. În pofida deceniilor de luptă împotriva cartelurilor şi traficanţilor de droguri, Columbia rămâne principalul producător şi exportator de cocaină din lume. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel