Prinţului Harry își pierde din popularitate, după dezvăluirile din cartea "Spare"

radiodcnews Team | Dată: 11 ian 2023, 19:34 | Categorie: Știri
Prinţului Harry își pierde din popularitate, după dezvăluirile din cartea "Spare" / Foto: Instagram susexroyal
Prinţului Harry își pierde din popularitate, după dezvăluirile din cartea "Spare" / Foto: Instagram susexroyal

Popularitatea prinţului Harry în rândul britanicilor a scăzut dramatic.

Popularitatea prinţului Harry a scăzut la un nivel minim atins vreodată în rândul publicului din Marea Britanie, transmite Agerpres. Se întâmplă după ce acesta a făcut o serie de declaraţii controversate în legătură cu Familia Regală britanică în volumul său de memorii, potrivit unui nou sondaj, relatează dpa.

VEZI ȘI: Ce cadou îndrăzneț a primit Kate Middleton la nuntă de la cumnatul ei, Prințul Harry

Aproape două treimi (64%) dintre britanici au o părere negativă despre prinţul Harry, în creştere de la 58% în luna mai, doar un sfert (26%) dintre britanici având o părere pozitivă despre ducele de Sussex, conform sondajului YouGov.

Rezultatele sondajului au fost publicate înaintea publicării volumului său de memorii, intitulat "Spare" ("Rezerva"), care urmează să apară marţi, în care povesteşte că fratele său mai mare William, moştenitorul tronului Marii Britanii, l-ar fi agresat fizic.

Cel mai scăzut nivel înregistrat vreodatăPotrivit sondajului, scorul de favorabilitate al prinţului Harry în rândul publicului britanic se află la un minim de -38, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, în timp ce soţia sa, Meghan, a înregistrat un scorul de favorabilite de -42.

În rândul tinerilor britanici cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, proporţia opiniilor pozitive şi negative în legătură cu fiul cel mic al regelui Charles al III-lea este egală (41%).

Sondajul YouGov a fost realizat în rândul a 1.693 de adulţi din Marea Britanie la sfârşitul săptămânii trecute.

VEZI ȘI: Marea Britanie: Cozi pentru cumpărarea volumului de memorii al prinţului Harry

Dezvăluirile care au provocat un scandal uriașReacţiile din presa britanică alternează între neîncredere faţă de caracterul intim al unora dintre dezvăluirile făcute de Harry în volumul său de memorii, precum pierderea virginităţii şi consumul de droguri, şi indignare faţă de ceea ce este considerat un atac frontal la adresa familiei regale.

În special, dezvăluirile făcute de Harry despre faptul că ucis 25 de luptători talibani în timpul misiunilor sale militare din Afganistan au provocat un scandal uriaş în presa şi societatea britanică.

VEZI ȘI: Prințul Harry spune despre regina consoartă Camilla că e „periculoasă”

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite