Prințul moștenitor al Norvegiei, despre boala soției sale: ”Nu se va vindeca niciodată”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Prințul moștenitor și soția sa / FOTO: Wikipedia
Prințul moștenitor și soția sa / FOTO: Wikipedia

„Nu se vede în fotografii”: Prințul Haakon al Norvegiei face dezvăluiri despre suferința soției sale, Prințesa Mette-Marit

„Este o boală care nu se vede din fotografii”, scrie Haakon în cartea sa, ”Stories of an Heir to the Throne”, publicată pe 2 noiembrie. Prințul moștenitor vorbește deschis despre călătoria sa prin viață, cu opriri de scurtă durată în fiecare ”gară” mai importantă. 

Astfel, cititorul află mai multe despre povestea de dragoste cu cea care avea să-i fie soție, Prințesa Mette- Marit, despre momentele plăcute și mai puțin plăcute trăite împreună. Iar în capitolul intitulat ”Apropo de vârsta de 50 de ani”, el vorbește despre boala de care suferă partenera lui viață: fibroză pulmonară.

„Face viața diferită

Deși în fotografii arată foarte bine, realitatea este cu totul alta. În vârstă de 50 de ani, Mette-Marit, se află sub permanentă supraveghere medicală. O echipă întreagă de doctori o supraveghează atent, deoarece manifestările acestei afecțiuni îi limitează abilitățile. 

Obosește repede după ce depune efort fizic, „rămâne fără aer dacă urcă o moviliță”. Deși starea ei nu ar trebui să se agraveze dramatic, Haakon de Norvegia a precizat totuși că nici un tratament nu o poate vindeca. Prințesa Mette-Marit ia medicamente și urmează o procedură menită să încetinească evoluția bolii. „Nu știi niciodată când vor veni acele zile. Iar asta face viața diferită de ceea ce a fost”, a scris prințul moștenitor în cartea sa. 

El dă ca exemplu puținele evenimente anulate din cauza stării de oboseală a soției sale, printre care sărbătorirea a 50 de ani de domnie a regelui Suediei, Carl Gustaf, în septembrie anul trecut. „Are multe zile bune. Dar incertitudinea planează constant. Nu știi ce se poate întâmpla. Este ceva care face deja parte din viața noastră, dar trecem peste toate împreună”, a continuat el.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience