UPDATE. Prințul Charles, proclamat rege al Marii Britanii. Monarhul și-a luat numele de Charles al III-lea

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Prințul Charles a devenit Regele Charles al III-lea.

UPDATE:

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă de către Consiliul de Ascensiune într-o ceremonie care va fi urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra şi în principalele oraşe ale Regatului Unit - Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor -, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Consiliul de Ascensiune l-a proclamat pe Charles al III-lea drept noul monarh britanic, după care cei prezenţi ai declarat: "Dumnezeu să-l apere pe Rege".

Sâmbătă dimineaţa, Consiliul de Ascensiune - din care fac parte sute de personalităţi relevante din punct de vedere politic, social şi religios din Regatul Unit, precum şi reprezentanţi din cele 14 ţări în care noul rege, Charles al III-lea, este şef al statului - s-a reunit la Palatul St James din Londra.

Regele Charles a jurat protecție Bisericii Scoției și a ținut un scurt discurs prin care a 

Știrea inițială:

Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii după ce mama sa, regina Elisabeta a II-a „a murit în pace” la reşedinţa sa de la Balmoral, joi, în cursul după-amiezii, conform unui anunţ al Palatului Buckingham, transmite DPA, citat de Agerpres.

Noul monarh a venit și cu un mesaj după moartea mamei sale.

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume.

În această perioadă de doliu şi de schimbare, familia mea şi cu mine vom fi mângâiaţi şi susţinuţi de de respectul şi de afecţiunea profundă pe care i-o purtam Reginei”, a declarat el.

Anterior, prim-ministrul Regatului Unit, Liz Truss, a anunțat că Charles își va lua numele de Charles al III-lea, scrie Deschide.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel