Primul satelit din lume construit din lemn va fi lansat de SpaceX în septembrie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Satelit spațial
Satelit spațial

Primul satelit din lume construit din lemn urmează să fie lansat la bordul unei rachete SpaceX în septembrie, au anunțat oamenii de știință japonezi care au realizat această premieră mondială, informează AFP.

Satelitul experimental, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Kyoto și compania forestieră Sumitomo Forestry, are forma unui cub cu latura de 10 centimetri.

Creatorii acestuia se așteaptă ca lemnul să ardă complet la reintrarea în atmosferă, prevenind astfel formarea particulelor metalice atunci când satelitul revine pe Pământ.

"Sateliţii care nu sunt fabricaţi din metal ar trebui să fie preferaţi", a declarat Takao Doi, astronaut şi profesor-asociat la Universitatea Kyoto, într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi.

Dezvoltatorii săi doresc să predea satelitul LignoSat, fabricat pe bază de lemn de magnolie, agenţiei spaţiale japoneze (JAXA) pe parcursul săptămânii viitoare.

El va fi trimis în spaţiu la bordul unei rachete a companiei SpaceX de la Centrul Spaţial Kennedy în luna septembrie, destinaţia sa fiind Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au precizat ei.

Satelitul va fi eliberat apoi de pe modul experimental japonez din cadrul ISS pentru a-i testa rezistenţa şi durabilitatea în spaţiu.

"Datele vor fi trimise de la satelit către cercetători, care vor putea să verifice dacă există semne de tensiune şi dacă el poate rezista la schimbări uriaşe de temperatură", a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a companiei Sumitomo Forestry.

Marţi, o rachetă care transporta un alt satelit - o colaborare între Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi JAXA - a fost lansată din California într-o misiune de studiere a rolului pe care norii l-ar putea juca în combaterea schimbărilor climatice.

Satelitul EarthCARE se va afla pe orbită la aproape 400 km deasupra Pământului timp de trei ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel