Primul mesaj al lui David Beckham după moartea lui Sir Bobby Charlton. "El a fost motivul pentru care am jucat pentru Manchester United"

Florin Răvdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sir Bobby Charlton a murit la vârsta de 86 de ani. David Beckham a reacţionat rapid pe reţelele sociale. 

"Totul a început cu Sir Bobby. El a fost motivul pentru care am avut ocazia să joc pentru Manchester United. Voi fi mereu recunoscător omului după care am fost numit, un om pe care l-am admirat şi care a fost un erou pentru mulţi din întreaga lume, nu doar pentru Manchester sau pentru englezi, cărora le-a adus şi Cupa Mondială în 1966. A fost un gentleman adevărat, un familist şi un erou naţional. 

Azi nu e doar o zi tristă pentru Manchester United şi Anglia, ci pentru fotbal. 

Odihneşte-te în pace, Sir Bobby. Azi, inimile noastre sunt grele...", a scris Beckham pe Instagram. 

"Manchester United este în doliu, ca urmare a trecerii în nefiinţă a lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai importanţi şi cei mai iubiţi jucători din istoria clubului nostru. 

Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de oameni, nu doar din Manchester sau din Regatul Unit, ci oriunde se joacă fotbal în lume. A fost admirat atât pentru fair-play, pentru integritatea sa, cât şi pentru calităţile incontestabile ca fotbalist. Sir Bobby va fi mereu ţinut minut ca un gigant al acestui sport. 

Sir Bobby a venit din academia lui Manchester United şi a jucat 758 de partide pentru echipă, înscriind 249 goluri în 17 ani ca jucător al lui Manchester United. A câştigat Cupa Campionilor Europeni, trei titluri de campion şi Cupa Angliei. Pentru naţionala Angliei, a jucat de 106 ori şi a înscris 49 de goluri.  A dus echipa naţională spre titlul mondial din 1966. 

Ca urmare a retragerii sale din fotbal, Sir Bobby a continuat să lucreze pentru club, ca director, timp de 39 de ani. 

Caracterul său şi munca pe care a depus-o vor rămâne mereu în istoria lui Manchester United şi a fotbalului englez. Moştenirea sa va trăi în continuare prin munca fundaţiei Sir Bobby Charlton", transmite Manchester United pe site-ul oficial. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel