Prima zăpadă pe Transfăgărășan. Sănduloiu (Salvamont), recomandări esențiale pentru cei care vor să urce pe munte: Turiștii pot avea mari probleme

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a venit cu recomandări pentru turiștii care vor să meargă pe Transfăgărășan sau să facă trasee montane în această perioadă.

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a vorbit despre zăpada căzută noaptea trecută pe Transfăgărășan și a venit cu recomandări esențiale pentru turiști:

„Se circulă bine, au băgat deja pluguri colegii de la Drumuri Naționale, dar în dimineața asta se circulă în condiții de iarnă. Spre prânz, după prânz, zăpada de pe carosabil se va duce. În mod normal, iarna face prima încercare prin septembrie, după care zăpada se duce.

Totuși, astfel de episoade vor mai urma până când o să fie strat de zăpadă continuu“, a precizat șeful Salvamont.

Recomandări pentru cei care vor să urce pe munte

„Turiștii, în momentul în care vor vrea să facă trasee turistice, vor trebui să aibă la ei îmbrăcăminte de iarnă pentru că, în acest moment, condițiile sunt de iarnă. Chiar dacă zăpada se va duce în câteva zile, temperaturile dimineața, seara și noaptea vor fi negative și e clar că ai nevoie de pufoaică, de bocanci cu talpă antiderapantă și  niște colțari deoarece, chiar dacă muntele va părea să fie fără zăpadă, pe fețele nordice și pe vâlcele vor rămâne zone înghețate, unde este posibil să ai nevoie de o pereche de colțari ușor și măcar de o pereche de bețe de schi.

Atenție, prin colțari ușori nu mă refer la gheruțe. Cei care merg pe munte știu despre ce vorbesc, iar alea sunt niște chestii cu care poți avea mari probleme. Se încarcă cu zăpadă și nu sunt bune absolut la nimic. Trebuie o pereche de colțari ușori, din aliaj gen titan“, a mai spus, pentru DC News, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel