Prima insulă instagramabilă din România

radiodcnews Team | Dată: 02 sep 2023, 08:03 | Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Sâmbătă, pe 2 septembrie, începe Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca, cel mai mare festival din judeţul Tulcea.

Pentru anul acesta, organizatorii - Primăria Jurilovca - au pregătit nu doar 50.000 de porţii de borş care vor fi oferite participanţilor la festival în cele două zile, ci şi o serie de surprize.

Dacă lista muzicienilor care vor urca pe scena festivalului nu mai este un secret, capete de afiş fiind Goran Bregovic, Loredana, Viorica şi Ioniţă din Clejani şi Theo Rose, toţi cei care vor veni la Jurilovca pe 2 şi 3 septembrie vor descoperi la faţa locului prima insulă instagramabilă din România.

Pe Insta Island, aşa cum a fost botezată insula din Noul Port Turistic din Jurilovca, vizitatorii vor găsi 10 puncte de atracţie în care-şi pot face poze pentru postările pe Instagram. Cei care nu folosesc Instagram au libertatea de a posta pe orice altă reţea de socializare, ba chiar şi pe aceea de a-şi păstra fotografiile în telefon/aparat, ca amintiri personale.

Insta Island a fost realizată cu sprijinul artizanilor locali Iulian Bîrsei.şi Paula Bogatu şi este prima insulă din România destinată împătimiţilor de fotografii-amintire.

"2023 a fost, pentru comuna noastră, un an al premierelor: am inaugurat cea mai modernă sală de sport din Tulcea, am inaugurat cel mai modern port din Dobrogea, am spus povestea comunităţii noastre prin cel mai spectaculos show de drone din ţară, iar acum, iată, avem şi prima insulă instagramabilă din România", a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

"Noi, în Jurilovca, ne mândrim că ne respectăm tradiţiile, dar, în acelaşi timp, apreciem şi inovaţiile. Am întâlnit turişti care mi s-au plâns că au dispărut uliţele pline de praf din comună, dar asta nu ar trebui să fie considerată o tradiţie. Casele din comuna noastră sunt prezentabile şi dacă sunt fotografiate de pe asfalt, iar confortul oamenilor şi un trai mai bun sunt tradiţiile cărora le punem noi bazele azi, pentru generaţiile viitoare", a mai spus Eugen Ion.

Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca îşi are rădăcinile în urmă cu 14 ani şi a devenit, în timp, un adevărat motor pentru comunitatea locală.

Festivalul este finanţat din fonduri europene, prin POPAM, şi a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea comunei. Datorită Festivalului Borşului Lipovenesc, Jurilovca beneficiază anual de un număr din ce în ce mai mare de turişti, ceea ce atrage după sine o dezvoltare accelerată a sectorului HORECA. În ultimii 10 ani, numărul locurilor de cazare din Jurilovca a crescut de aproximativ 10 ori în zona continentală a comunei, astăzi existând opţiuni de cazare pentru toate gusturile, de la un camping pentru rulote şi corturi la un resort de 4 stele care şi-a deschis porţile în urmă cu un an.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience