Prima apariție publică a prințesei Kate, după diagnosticul de cancer: „Nu am ieșit încă din impas”

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Prințesa de Walles / FOTO: https://www.facebook.com/kateprincessofwales/photos
Prințesa de Walles / FOTO: https://www.facebook.com/kateprincessofwales/photos

Prințesa de Wales a Marii Britanii, Catherine, a anunțat că face „progrese bune” în tratamentul său împotriva cancerului și va participa sâmbătă la tradiționala paradă militară „Trooping the Colour”, organizată cu ocazia zilei de naștere a monarhului britanic.

Acesta va fi prima apariție publică a prințesei de Wales din acest an, după diagnosticul de cancer și operația abdominală suferită în ianuarie, relatează BBC.

Într-un mesaj personal postat vineri pe rețelele sociale, Kate a informat că tratamentul său este încă în curs și va continua câteva luni. „Încă nu am ieșit din impas,” a scris prințesa de Wales. Aceste informații constituie cea mai recentă actualizare despre starea sa de sănătate de când a dezvăluit, în luna martie, că are cancer.

Mesajul de pe rețelele sociale a fost însoțit de o nouă fotografie a prințesei, realizată de fotograful Matt Porteous, care o arată în apropierea casei sale din Windsor. Deși mesajul său este pozitiv, el conține și o notă de prudență. „Așa cum știe oricine care trece prin chimioterapie, există zile bune și zile rele,” a explicat ea. „În acele zile proaste te simți slăbit, obosit și trebuie să cedezi în fața corpului tău care se odihnește. Dar în zilele bune, când te simți mai puternic, vrei să profiți la maximum de faptul că te simți bine.”

Catherine a subliniat importanța răbdării și a acceptării incertitudinii: „Învăț cum să am răbdare, mai ales cu incertitudinea. Luând fiecare zi așa cum vine, ascultându-mi corpul și permițându-mi să îmi iau acest timp atât de necesar pentru a mă vindeca,” a adăugat ea.

La evenimentul „Trooping the Colour” de sâmbătă, prințesa Kate se va afla în parada trăsurilor împreună cu copiii ei și va face parte din grupul membrilor familiei regale care vor saluta mulțimea de la balconul Palatului Buckingham. Acest eveniment, care servește totodată la celebrarea zilei de naștere a suveranului britanic, va fi un moment deosebit de important pentru familie și public.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că regele Charles al III-lea este „încântat că prințesa poate participa la evenimentele de mâine,” subliniind importanța prezenței acesteia la ceremonie.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel