Prezentatorul emisiunii „Springwatch”, Chris Packham, o roagă pe Taylor Swift să renunțe la avionul personal: „Ar trebui să fie un exemplu”

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: captură Youtube Taylor Swift
Sursa: captură Youtube Taylor Swift

Chris Packham, prezentatorul emisiunii „Springwatch”, a lansat un apel către Taylor Swift în legătură cu utilizarea controversată a avionului privat. Vedeta pop a ajuns în topul clasamentelor poluatorilor cu avioane private în anii trecuți, efectuând 170 de curse cu propriul avion în 2022.

Echipa lui Swift a sărit în apărarea cântăreței, printr-o declarație transmisă revistei Rolling Stone: „Jetul lui Taylor este împrumutat frecvent altor persoane. A atribui majoritatea sau totalitatea acestor călătorii ei este complet greșit”.

Ca răspuns, Swift a amenințat anul acesta o persoană cu un proces, pe motiv de „urmărire și hărțuire”, pentru că îi monitoriza avionul privat. Jack Sweeney, student în anul trei la Universitatea din Florida Centrală, deține un cont pe X/Twitter unde împărtășește informații publice despre aterizările și decolările avioanelor private ale unor vedete, miliardari, politicieni și alte personalități publice.

Chris Packham susține că artista a „ratat o oportunitate” spunându-i lui Sweeney că îl va da în judecată, în loc să spună ceva „puternic” despre schimbările climatice. În declarația dată ziarului The Mirror, Packham a declarat: „Ar fi trebuit să spui: «Ai dreptate, vremurile s-au schimbat. Trebuie să-mi schimb obiceiurile. Îmi voi vinde avionul privat»”.

„Nu poți spune că ea este responsabilă pentru încălzirea globală”, a adăugat prezentatorul. „Dar ar trebui să fie un exemplu”, a mai spus acesta.

Swift nu este singura cântăreață criticată pentru utilizarea avionului privat. Recent, Drake a fost ținta unor reacții negative după ce avionul său a efectuat un zbor de 14 minute. Pe 23 iulie, contul de Twitter CelebJets a postat că avionul rapperului a zburat de la Toronto la Hamilton, ambele orașe fiind situate în Ontario. Conform postării, zborul de 61 de kilometri a consumat 1.522 de litri de combustibil și a generat patru tone de emisii de CO2.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel