Prețul petrolului explodează! Care e decizia care a zguduit piața

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Agenţia Internaţională a Energiei: Piaţa se va confrunta în 2024 cu un deficit de aprovizionare cu petrol
Agenţia Internaţională a Energiei: Piaţa se va confrunta în 2024 cu un deficit de aprovizionare cu petrol

Duminică, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații, inclusiv Rusia, cunoscută sub numele de OPEC+ a anunțat că își reduce obiectivul de producție cu încă 1,16 milioane de barili pe zi. Prețurile petrolului au crescut cu 6%.

Luni, prețurile petrolului au înregistrat o creștere de 6%, cea mai mare creștere zilnică din aproape un an. Acest lucru a fost generat de planurile OPEC+ de a reduce mai mult producția, fapt care a zguduit cu putere piața, a informat Reuters.

Prețul țițeiului Brent a înregistrat o creștere de 6,2%, respectiv 4,91 de dolari, ajungând la 84,80 de dolari pe baril, după ce în 7 martie atingea cel mai înalt nivel, la 86,44 dolari pe baril.

În cazul țițeiului West Texas Intermediate din SUA, cotația a ajuns la 80,50 dolari pe baril, fiind remarcată o creștere de 6,4%, de 4,83 de dolari.

Duminică, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații, inclusiv Rusia, cunoscută sub numele de OPEC+ a anunțat că își reduce obiectivul de producție cu încă 1,16 milioane de barili pe zi. Acest anunț a zguduit piața din temelie. Potrivit calculelor Reuters, ultimele angajamente aduc volumul total al reducerilor de producție al OPEC+ la 3,66 milioane de barili pe zi, ceea ce este echivalentul a 3,7% din cererea globală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel