Prețul GIGACALORIEI în Capitală urmează să crească. Cât va plăti populația

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
"Pe o extremă, v-am răspuns, în sensul că această sumă este estimatul între a rămâne la 164 de lei pe gigacalorie la consumatorul final, corespunde plăţii subvenţiei de către Guvern de 968 de milioane, şi a asigura toată diferenţa de preţ, de la 425
"Pe o extremă, v-am răspuns, în sensul că această sumă este estimatul între a rămâne la 164 de lei pe gigacalorie la consumatorul final, corespunde plăţii subvenţiei de către Guvern de 968 de milioane, şi a asigura toată diferenţa de preţ, de la 425 plus TVA la 830 de lei plus TVA.”

Prețul gigacaloriei în București urmează să crească cu aproximativ 100%.

 

Mai multe surse politice au declarat pentru Libertatea că în ședința Consiliului General de miercuri va fi votată o creștere a prețului gigacaloriei, de la 164 de lei la aproximativ 330 de lei.

Nicușor Dan, a declarat luni, 28 martie, că prețul gigacaloriei va fi majorat și că va fi stabilit în Consiliul General. „Poimâine se va scumpi gigacaloria în Capitală, dar cifra va fi comunicată în ședința de Consiliu General”, a spus Nicușor Dan.

”Sunt discuții să se majoreze până la 280-330 lei. Cel mai probabil va fi undeva la 300 lei”, au declarat unele surse și pentru HotNews.

La acest moment, prețul total al gigacaloriei este de 860 lei, diferența fiind plătită din bugetul municipalității.

Nicușor Dan propunea, în noiembrie 2021, creșterea gigacaloriei la 280 de lei.

„Până când Consiliul General al Municipiului Bucureşti va interveni bucureștenii vor plăti 164 de lei pe gigacalorie, așa cum s-a stabilit”, a declarat Nicușor Dan.

"Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus", a spus edilul general.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel