Preşedintele SUA Joe Biden, 80 de ani, îşi anunţă marţi candidatura pentru al doilea mandat

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Putin: Biden este mai "previzibil" pentru Moscova decât Trump
Putin: Biden este mai "previzibil" pentru Moscova decât Trump

Preşedintele SUA, Joe Biden, ar urma să anunţe marţi că va candida pentru un al doilea mandat, plonjând la vârsta record de 80 de ani într-o nouă campanie feroce pentru Casa Albă, contracandidatul republican nefiind încă ales. "Rămâneţi pe fază", a declarat luni Biden reporterilor la Casa Albă

Biden era aşteptat să lanseze un mesaj video, la fel cum a făcut exact acum exact patru ani, când şi-a anunţat candidatura, în cele din urmă de succes, pentru a-l învinge pe Trump în 2020.

După o serie de victorii legislative importante şi lupte importante în politica externă în primii doi ani de mandat, Biden nu are un contracandidat real din interiorul Partidului Democrat. Dar este de aşteptat să se confrunte cu o examinare constantă şi acerbă din cauza vârstei sale. în condiţiile în care ar avea 86 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat. Chiar dacă un examen medical efectuat în februarie l-a găsit „apt” pentru a îndeplini îndatoririle preşedinţiei, mulţi, inclusiv în rândul propriilor săi alegători, consideră că este prea bătrân.

Este de așteptat ca anunțul oficial să ia forma unui mesaj video în care președintele își va prezenta viziunea pentru viitor, la fel ca în 2019. Agenda lui Joe Biden include marți o vizită care va fi urmată de un discurs la o conferință a sindicaliștilor din domeniul construcțiilor din Washington. În 2019, Biden își lansa campania la un eveniment similar al sindicaliștilor din Pittsburgh.

Însă sondajele arată că încrederea americanilor în actualul președinte este scăzută, în principal din cauza vârstei sale. Joe Biden este deja cel mai bătrân președinte american în funcție, la 80 de ani, iar dacă acesta va fi ales din nou, va avea 86 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat. Sondajele au arătat în mai multe rânduri că majoritatea americanilor, inclusiv a celor care votează cu democrații, nu vor ca Biden să candideze din nou. Lipsa de entuziasm este întâlnită, în special, în rândul alegătorilor tineri.

Aceștia au arătat un nivel înalt de scepticism în privința lui Biden încă din 2020, însă au sfârșit prin a-l vota pentru a împiedica realegerea lui Donald Trump. Sondajele arată că acest lucru s-ar putea întâmpla și la următoarele alegeri, dacă Joe Biden va sfârși prin a candida împotriva lui Donald Trump. Majoritatea alegătorilor democrați sau a celor independenți spun că ar vota cu Biden, dacă acesta va fi nominalizat de partid.



Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel