Prețul carburanților continuă să crească și în SUA. Biden, posibilă vizită în Arabia Saudită

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Președintele american Joe Biden va vizita probabil Arabia Saudită la sfârșitul lunii iunie.

Joe Biden ar intenționa să meargă în Arabia Saudită pentru a discuta cu oficialii de la Riad despre soluțiile pentru stăvilirea creșterii prețurilor la benzină din SUA, scrie Bloomberg, care citează mai mulți experți familiarizați cu această chestiune.

Pe 2 iunie, petrolul a scăzut sub 113 dolari pe baril în tranzacțiile din Asia, după apariția unui raport care precede reuniunea lunară a OPEC+.

Interlocutorii publicației cred că Biden se va întâlni „aproape sigur” cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman, „deoarece prețurile carburanților din Statele Unite afectează perspectivele politice ale partidului său”.

Bloomberg amintește că Biden l-a acuzat pe prințul saudit că l-a ucis în 2018 pe editorialistul de la Washington Post Jamal Khashoggi în sediul consulatului Arabiei Saudite la Istanbul. Prințul a negat orice implicare, deși a declarat că își asumă responsabilitatea pentru ucidere în calitate de conducător de facto al Arabiei Saudite.

Casa Albă a declarat, la începutul președinției lui Biden, că acesta va avea de-a face direct doar cu șeful oficial al statului, regele Salman. Prințul, între timp, controlează majoritatea pârghiilor puterii din regat.

Planurile de călătorie ale lui Biden în afara SUA în următoarele săptămâni nu au fost încă aprobate, au spus sursele. El este de așteptat să participe la summitul liderilor NATO de la Madrid și la reuniunea clubului G7 de la München la sfârșitul acestei luni.

 

Prețul barilului crește din nou. Care sunt cauzele

În noaptea de 31 mai 2022, UE a  convenit asupra celui de-al 6-lea pachet de sancțiuni  cu embargo parțial pe petrol împotriva Federației Ruse. În Germania , ei sunt nemulțumiți că UE a urmat exemplul Ungariei și a aprobat o opțiune de compromis.

La 1 iunie, WSJ a raportat că unele țări OPEC iau în considerare  suspendarea participării Rusiei la acordul OPEC+ , în temeiul căruia marile țări producătoare de petrol determină în comun volumul de livrări către piață dacă nu își poate îndeplini cota din cauza sancțiunilor. Aceasta va redistribui cotele între alți membri ai acordului OPEC și va ocupa nișa rusă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel