Presiuni în Taiwan: 10 avioane militare și 4 nave chineze s-au apropiat de insulă / Peste 300 de incursiuni aeriene în nici o lună

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Taiwan a trimis avioane, nave și a folosit rachete pentru a monitoriza aeronavele și navele Armatei Populare de Eliberare.

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a monitorizat 10 avioane militare chineze și patru nave în jurul Taiwanului de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, până duminică, 22 ianuarie 2023.

Ca răspuns, insula a trimis avioane, nave și a folosit rachete terestre pentru a monitoriza aeronavele și navele Armatei Populare de Eliberare (PLA), potrivit MND. Nicio aeronavă PLA nu a traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan în acest timp.

În nici măcar o lună din 2023, Beijingul a trimis 306 avioane militare și 74 de nave în jurul Taiwanului. Din septembrie 2020, China și-a sporit utilizarea tacticilor din zona gri prin trimiterea aeronavelor în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Tacticile zonei gri sunt definite ca „un efort sau o serie de eforturi dincolo de descurajarea și asigurarea în stare de echilibru care încearcă să-și atingă obiectivele de securitate fără a recurge la utilizarea directă și considerabilă a forței”, scrie Taiwan News.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel